Eğitim Güncelleme Tarihi: 19 Eki 2023 09:00

PIKTES öğretmenleri kadro ve sosyal haklarını istiyor

PIKTES kapsamında çalışan öğretmenler, kadrolu öğretmenlere tanınan birçok haktan faydalanamıyor.

PIKTES

PIKTES öğretmenleri kadroya alınmak istiyor

Ataması yapılmayan öğretmenler, Türkiye’ye gelen sığınmacı çocukların eğitim ve sosyal uyumuna yönelik başlatılan Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında ücretli öğretmenlik yapıyor. Ancak bu sistemde çalışan öğretmenler birçok haktan faydalanamıyor.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN) Bursa İl Temsilcisi Serkan Bebek, PIKTES öğretmenlerinin geçici süreli “işçi öğretmen” olarak çalıştırıldığını ifade ederek bu öğretmenlerin kadroya alınması gerektiğini belirtti.

Bebek, “Yapılması gereken öğretmenleri statülerine göre sınıflandırıp, birbirine rakip haline getirmek değil, öğretmenler arasında hâlâ var olan sözleşmeli, kadrolu, ücretli öğretmen, PIKTES öğretmeni gibi ayrımlarına son veren ve kadrolu çalışmayı esas alan düzenlemeler yapmaktır” dedi.

PIKTES kapsamında çalışan öğretmenler, kadrolu öğretmenlere tanınan birçok haktan faydalanamıyor. Bu haklar arasında, kadroya alınma, ek ders ücreti, yolluk, eş durumu tayini, özür durumu tayini, aile yardım ödeneği, çocuk yardımı, doğum yardımı, cenaze yardımı gibi haklar yer alıyor.

PIKTES öğretmenleri, bu haklara sahip olmadıkları için mağduriyet yaşıyor. Bu öğretmenler, kadroya alınmak ve diğer haklardan faydalanabilmek için eylemler düzenliyor.

PIKTES öğretmenlerinin talepleri şöyle:

  • PIKTES kapsamında çalışan öğretmenlerin kadroya alınması
  • PIKTES kapsamında çalışan öğretmenlere kadrolu öğretmenlere tanınan tüm hakların verilmesi
  • PIKTES kapsamında çalışan öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi
  • PIKTES öğretmenlerinin taleplerinin karşılanması, eğitim sisteminin daha adil ve hakkaniyetli bir sisteme dönüşmesine katkı sağlayacaktır.

Ekleme Tarihi: 19 Eki 2023 09:00