Yemek Güncelleme Tarihi: 19 Mar 2022 11:43

Pişmiş fasulye nasıl 'humus'a dönüştürülür - yemek tarifi

Fasulyeden humus olur mu? Humusu genelde nohuttan yaparlar fakat fasülyeden de yapmak mümkün. Pişmiş fasulye nasıl humusa dönüştürülür. İşte yemek tarifi

Pişmiş fasulye nasıl 'humus'a dönüştürülür - yemek tarifi

Artık fasulye ve bakliyatlar deniz tuzu, sızma zeytinyağı ve limon sıkılarak çırpılarak lezzetli bir püre haline getirilir.

O Enerjiden tasarruf ediyorum, günlük yemeklerimiz için ekonomik bir temel sağlamak için önümüzdeki hafta için büyük miktarda bakliyatları düdüklü tencerede ıslatıp pişirmeyi seviyorum. Ancak haftanın sonunda, özellikle planlar değiştiyse, tüketecek çok şeyimiz olabilir. (Aynı şey konserve fasulye için de geçerlidir: Belirli bir yemek için bir tenekenin yalnızca bir kısmı gerekiyorsa, geri kalanı için bir kullanım bulmamız gerekir.)

Herhangi bir fasulye, sadece onları çırparak ve deniz tuzu ile baharatlayarak harika bir püre veya "humus" yapar. Ya da sızma zeytinyağı ve bir sıkma limon suyu veya bir damla sirke ile karıştırarak bir adım öne çıkarın; tahin, sarımsak (az miktarda) ve güneşte kurutulmuş domates, közlenmiş biber ve otlar gibi diğer lezzetli malzemeler de harika katkılar sağlar. Bu arada, püreyi inceltmek için arta kalan aquafaba veya fasulye suyunu (pişirme tenceresinden veya tenekeden) kullanın; aynı zamanda soslar ve güveçler için harika bir besleyici stoktur.

Fasulye 'humus'
Humus, Arapça nohut anlamına gelir, bu nedenle başka hiçbir harmanlanmış nabız ismine tam olarak uymaz. Bununla birlikte, "fasulye püresi" tam olarak aynı halkaya sahip değil, bu yüzden burada sanatsal lisans kullanacağım. Bu arada aquafaba, karışıma sadece lezzet katmakla kalmayacak, aynı zamanda zeytinyağı veya su gibi diğer sıvılarla inceltme ihtiyacını da azaltacaktır, bu yüzden her zaman bunu aklınızda bulundurun veya yumurta yerine kullanın. mayonez sever .

120 gr pişmiş fasulye (borlotti, cannellini, tereyağı, adzuki, vb.)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Deniz tuzu

İsteğe bağlı ekstralar

Limon suyu, elma sirkesi, ezilmiş sarımsak ve/veya tahin , hepsi zevkinize göre

İsteğe bağlı soslar

Sızma zeytinyağı, dukkah, za'atar, kızarmış tohumlar, ezilmiş fındık ve/veya taze veya kuru otlar , hepsi zevkinize göre

Pişmiş fasulyeleri ve yağı, istediğiniz ekstra isteğe bağlı malzemelerle birlikte bir karıştırıcıya koyun: Bir miktar limon veya elma sirkesi, biraz ezilmiş sarımsak ve belki bir kaşık tahin eklemeyi severim. Karışımı istenen humus benzeri kıvama getirmek için gerekirse pişirme sıvısının bir kısmını ekleyerek püre haline getirin, ardından tadına göre tuzlayın. Cömert bir sızma zeytinyağı ve/veya dukkah , za'atar, kızarmış tohumlar, ezilmiş fındık veya taze veya kuru otlar gibi isteğe bağlı sosların tadını çıkarın.

Ekleme Tarihi: 19 Mar 2022 11:43