Medya Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:27

PKK'nın yeni bomba düzeneği Abdülkadir Selvi duyurdu

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Beşiktaş'taki terör saldırılarının ayrıntılarını aktardı.

PKK'nın yeni bomba düzeneği Abdülkadir Selvi duyurdu

Abdülkadir Selvi, terör örgütü PKK, bir süredir etkisiz hale getirilmesi daha zor olan mavi, sarı, kırmızı renkten oluşan üçlü sistemi kullandığını yazdı.

Beşiktaş'ta 37'si polis 7'si sivil olmak üzere 44 kişinin şehit olduğu terör saldırılarının ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, hain saldırıda kullanılan düzenekle ilgili detayları köşesinde yazdı.

RUS BOMBA UZMANLARI

Bomba düzeneğinin Ankara Merasim Sokak'taki saldırıda kullanılan düzenekle aynı olduğunu aktaran yazar, bu sistemi PKK'lıların Rus bomba uzmanlarından öğrendiğine dikkat çekti. İşte Selvi'nin patlamaya ilişkin bugünkü yazısının ayrıntıları:

Erdoğan patlamanın olduğu yeri ziyaret etti

ÜÇLÜ BOMBA DÜZENEĞİ

"Eylemde siyah renkli Chevrolet marka araç kullanıldı. Neden? Çünkü Suriye’de eğitimlerini Chevrolet marka araç üzerinden almışlar. Bomba yüklü araçta ve canlı bombanın üzerinde çift fünye kullanıldığı tespit edildi. Canlı bombayı polisler fark edip, üzerine doğru gidince fünyeyi çektiği düşünülüyor. Ama çift fünye nedeniyle uzaktan kumanda ile patlatılma ihtimali üzerinde de duruluyor. PKK, çift fünyeyi eylemcinin son anda vazgeçme ihtimali üzerine kullanıyor. Ankara Kızılay ve Merasim Sokak’taki patlamada da çift fünye kullanılmıştı.

İstanbul patlaması ölenlerin isimleri yaralıların kimlikleri

Dolmabahçe’deki saldırıda kullanılan araçtaki bomba düzeneği Merasim Sokak’taki eylemde kullanılan araçtaki düzenekle aynı çıktı. Üçlü bomba düzeneği kullanılmış. Klasik dörtlü sistem yerine PKK bir süredir etkisiz hale getirilmesi daha zor olan mavi, sarı, kırmızı renkten oluşan üçlü sistemi kullanıyor. PKK daha önce ABD’li bomba uzmanlarından öğrendiği dörtlü ucu kullanıyordu, Suriye’de Rus bomba uzmanlarından üçlü sistemi öğrendiler. Hatırlarsanız şehir savaşlarında da üçlü sistemi kullanmışlar, onu ancak üçlü sistem üzerinde eğitim gören SAT timleri çözebilmişti.

 PKK, dikkat çekmemek için son model, daha fazla can kaybı için de sunroof’lu araçları kullanıyor. Sunroof’lu araçta patlamanın şiddeti üç kat daha fazla oluyormuş. Bu daha fazla kan, daha fazla gözyaşı demek."

Bombalı saldırının detayları kimyasal madde izine rastlandı

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:27