Yerel Güncelleme Tarihi: 6 Ara 2023 21:00

Rize'de alışveriş merkezinin yılbaşı süsü şehri karıştırdı

Rize kent merkezindeki bir alışveriş merkezi, yılbaşı için gerçekleştirdiği ışıklandırma süslemesiyle gündeme geldi. AVM'nin yılbaşı süsü şehri karıştırdı.

rize alışveriş merkezi

Rize Alışveriş Merkezi'nde Yılbaşı Süslemesi Tartışması

Rize kent merkezindeki bir alışveriş merkezi, yılbaşı için gerçekleştirdiği ışıklandırma süslemesiyle gündeme geldi. Ancak, yapılan hediye paketi şeklindeki süslemenin, sosyal medyada haç işaretine benzetilmesi ve iç kısımdaki şemsiyelerin LGBT temsili olarak eleştirilmesiyle tartışma başladı.

Eleştirilere AVM'den Yanıt

Gelen tepkiler üzerine alışveriş merkezi yetkilileri, süsleme projesinin henüz tamamlanmadığını ve paylaşılan görsellerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada, tasarımın kurdele ve fiyonk figürleri içereceği ve tamamlandığında farklı bir görünüme kavuşacağı ifade edildi.

rize avm

Hukuki İşlem Başlatılıyor

AVM yetkilileri, eleştiriler nedeniyle itibarlarının zedelendiğini düşünerek hukuki süreç başlatma kararı aldı. Açıklamada, yanlış haberlerle anılmalarına sebep olanlarla ilgili hukuki adımların atılacağı vurgulandı. Rize halkının hassasiyetinin öncelikli olduğu belirtilirken, yanlış anlamaların düzeltilmesi için bu açıklamanın yapılma zorunluluğu hissedildi.

Süsleme işleminin tamamlanmamış olduğu ve tamamlandığında iki kurdele şeklinde düzenleme yapılacağı bilgisi verildi.

Ekleme Tarihi: 6 Ara 2023 21:00