Dünya Güncelleme Tarihi: 21 May 2024 10:00

Romanya Vatandaşları Türkiye'ye vizesiz girebilecek

Romanya kimlik kartına sahip vatandaşlar, Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerde ve transit geçişlerinde vizeden muaf olacaklar

romanya

Resmi Gazete'de Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Romanya Vatandaşlarına Müjde: Artık Türkiye'ye Vizesiz Giriş Yapabilecekler!

Vize Muafiyeti Sağlandı

Romanya'nın kimlik kartı hamili vatandaşlarının, Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Romanya vatandaşları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizesiz olarak Türkiye'ye giriş yapabilecek.

Kararın Detayları

Söz konusu karar, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18. maddesi gereğince verildi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararda, "Romanya'nın kimlik kartı hamili vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanmasına, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18. maddesi gereğince karar verildi" denildi.

vize

Türkçe, Romanya'da Seçmeli Ders Oldu

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş, "Tercihim Türkçe Projesi" ile Romanya Devlet Okullarında Türkçe'nin seçmeli dil dersi olduğunu duyurdu. Ateş, "Romanya'nın coğrafi yakınlığı, kültürel benzerlikleri ve stratejik ortaklıkları göz önüne aldığımızda Tercihim Türkçe Projesi büyük önem taşıyor. Romanya devlet okullarında Türkçe dersi ilkokul birinci sınıftan lise sona kadar her sınıfta seçilebilecek" dedi.

Bu yeni düzenlemeler, Türkiye ve Romanya arasındaki kültürel ve stratejik ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor.

Ekleme Tarihi: 21 May 2024 10:00