Dünya Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:26

Rusya'dan çok önemli Halep ve Türkiye açıklaması

RUSYA Dışişleri Bakanı Lavrov Halep konusunda açıklama yaptı. Lavrov, Türkiye ile Halep görüşmelerinin ABD ile olandan daha etkili olduğunu söyledi.

Rusya'dan çok önemli Halep ve Türkiye açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin mümkün olan her şekilde, El Nusra Cephesi'ne (yeni adıyla Fetih el Şam) saldırmaktan kaçındığını söyledi.

ABD'nin, Rusya ile yaptığı Suriye görüşmelerindeki pozisyonunun, El Nusra'yı korumak istemesiyle açıklanabileceğini belirten Lavrov, söz konusu görüşmeleri 'verimsiz buluşmalar' olarak nitelendirdi.

Lavrov, Suriye konusunda Ankara ile yaptıkları görüşmelerin Washington ile yaptıkları 'verimsiz buluşmalardan' daha etkili olabileceğinin altını çizdi.

'IŞİD VE EL NUSRA HARİCİNDE...

Rusya'nın, Suriye'de El Nusra ve IŞİD haricindeki tüm silahlı gruplarla 'konuştuğunu' da kaydeden Lavrov şu ifadeleri kullandı:

-"(Suriye'de) sahadaki durumu gerçekten kontrol edenlerle çalışmaya başladık. IŞİD ve El Nusra haricinde tüm silahlı gruplarla konuşuyoruz. Türk meslektaşlarımız da dahil olmak üzere bölge ülkeleriyle de konuşuyoruz.

'HALEP 2-3 GÜN İÇİNDE...

-"Suriye'de olduğunun aksine, Irak, Libya ya da Yemen'de hiçkimse, müzakere masasına oturulmadan önce askeri eylemlerin derhal sonlandırılmasını ve yaklaşık iki hafta sessizlik rejimi uygulanmasını talep etmiyor. Ama Suriye'de bunu talep ediyorlar. Bunun talep edilmesi, militanların dinlenmesi güçlenmesi ve yeni silahlar edinmesine yardımcı olmaya yönelik" .

Lavrov, Halep'teki durumunsa iki-üç gün içerisinde çözüme ulaşacağını umduğunu belirtti.

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:26