Ekonomi Güncelleme Tarihi: 2 Eki 2016 19:48

Rusya'dan Türkiye'ye vize müjdesi

Rusya ile Türkiye arasındaki uçak krizinin ardından 'vizesiz rejim' için ilk adımı Rusya attı. Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye ile iş sektörü için vizesiz rejim talebinde bulunuldu.

Rusya'dan Türkiye'ye vize müjdesi
24 Kasım'daki uçak krizinin ardından Türk vatandaşlarına vize uygulamasını geri getiren Rusya'da, vize rejiminin iptaline yönelik önemli bir gelişme yaşandı.

"İŞ SEKTÖRÜ İÇİN VİZESİZ REJİM"

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Lihaçev, bakanlığın Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye ile iş sektörü için vizesiz rejim konusunda anlaşılmasını talep ettiğini açıkladı.

"TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI İLE ANLAŞMASINI TALEP ETTİK"

Lihaçev, Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, " Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan girişimcilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın mütekabiliyet çerçevesinde Türkiye'yi vizesiz rejim ile ziyaret etmelerini sağlayacak kararların alınması için Türk Dışişleri Bakanlığı ile anlaşılmasını talep ettik" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE VİZELER PAHALI"

Lihaçev, Ağustos ayı başında bakanlığın ülke yönetiminden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den hem ticaret hem hizmet alışverişi hem de turizm sektörünün gelişmesi işbirliği prensiplerine dönüleceğine ilişkin kesin sinyaller aldığını hatırlattı. Lihaçev, "Bu çalışmayı birbirimize doğru attığımız ortak adım olarak algılıyoruz. İş sektörü için Türkiye'ye vizeler pahalı ve alması o kadar da kolay değil" diye ekledi.

Eylül ayı sonunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Lihaçev ile görüşmesi çerçevesinde Türk işletmeciler için vizesiz rejim talep etti ve ülkelerin eski ticari hacmine ulaşmalarını ümit ettiğini belirtti.

Ekleme Tarihi: 2 Eki 2016 19:48