Dünya Güncelleme Tarihi: 16 Eki 2016 19:28

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk Musul'u konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Musul operasyonuyla ilgili "Sivil kayıpların olmaması için ABD ve Fransa özen göstermeli" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk Musul'u konuştu
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Musul operasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı. Putin, "Musul'da sivil kayıpların olmaması için ABD ve Fransa özen göstermeli" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan'ın Goa kentinde BRICS zirvesi kapsamında konuştuğu basın toplantısında Suriye'nin Halep şehri ile Irak'ın Musul kentindeki durum arasında paralellik gördüklerini belirterek, ABD ve Fransa'yı uyardı.

"DUYGUSAL TEPKİ VERMEYECEĞİZ"

Putin, Moskova'nın Musul'da planlanan operasyona çok duygusal tepki vermeyeceğini belirtti: "Halep'le olan paralellik açık biçimde görülüyor. Halep çevresinde çok fazla insani sorun olduğunu söylerlerse, biz de partnerlerimize aynı şeyin Musul için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz.

"SİVİL KAYIPLAR KONUSUNDA DİKKATLİ OLUNMALI"

Bu bağlamda ABD'li ve Fransız partnerlerimizin seçiçi olmasını, siviller arasındaki kayıpları en aza indirmeye ya da sivil kaybın olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını umuyoruz."

Putin ayrıca "Partnerlerimizin yaptığı gibi, Musul'da planlanan operasyona yönelik histeriyi körüklemek istemiyoruz. Terörle mücadele edilmesi gerek ve bunun aktif mücadeleden başka yolu yok" ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi: 16 Eki 2016 19:28