Sağlık Güncelleme Tarihi: 24 May 2024 11:00

Sağlıkta yeni randevu sistem onay alamadı

Sağlık Bakanlığı tarafından randevu sıkıntılarını gidermek amacıyla getirilen MHRS Onaylı Randevu sistemi, ilk haftasında ciddi sorunlara neden oldu.

hasta

Yeni Sistem 'Onay' Alamadı

Sağlık Bakanlığı tarafından randevu sıkıntılarını gidermek amacıyla getirilen MHRS "Onaylı Randevu" sistemi, ilk haftasında ciddi sorunlara neden oldu. Kanser hastaları ve 65 yaş üzerindekilerin bu sistemden muaf tutulacağı açıklanmasına rağmen, bu uygulama hayata geçirilemedi. Bu sorunla karşılaşan hastalardan biri de İstanbul’da yaşayan 87 yaşındaki kanser hastası Gülşah Evsen oldu.

23 Mayıs tarihinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji bölümünden randevu alan Evsen'in randevusu iptal edildi. Bakanlık, Evsen’in ailesine hastanın randevusunun neden iptal edildiğinin bilinmediğini ve iki gün sonrasına randevu alınabileceğini bildirdi. Ayrıca, randevu iptaliyle ilgili e-posta gönderilmesini talep etti.

Gönderilen e-postaya verilen yanıtta, “3 numaralı polikliniğe gittiğiniz takdirde asistanın ayaktan yardımcı olacağı bilgisi alınmıştır. Sorun yaşanırsa, MHRS Sorumlusu’nun bilgisi dahilinde olduğunu iletin” ifadesi yer aldı. Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mine Coşkun, “Hastaların randevuları onaylamadıkları için iptal edilebiliyor. Kronikleşen sorunlar palyatif çözümlerle aşılamaz. Sağlık Bakanlığı, birinci basamağın ve koruyucu sağlık sisteminin güçlendirildiği bir modele geçmeli” dedi.

Özet Tablo

Sorun Detaylar
Sistem Sorunları Onaylı Randevu sistemi ilk haftada sorunlar yaşattı.
Uygulama Eksiklikleri Kanser hastaları ve 65 yaş üzerindekiler muaf tutulacağı söylenmesine rağmen uygulanmadı.
İptal Edilen Randevu 87 yaşındaki kanser hastası Gülşah Evsen'in randevusu iptal edildi.
Resmi Açıklamalar Bakanlık, randevunun iptal nedenini bilmediklerini ve yeni randevu alınabileceğini belirtti.
Uzman Görüşü Dr. Mine Coşkun, sorunların palyatif çözümlerle aşılamayacağını ve sistemin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu olay, Sağlık Bakanlığı'nın yeni sisteminin iyileştirilmesi ve daha etkin hale getirilmesi gerektiğini gözler önüne seriyor.

Ekleme Tarihi: 24 May 2024 11:00