Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 22 Ağu 2016 12:14

Şampiyon Bildiğimiz Gibi

Şampiyon Bildiğimiz Gibi
2016  - 2017 sezonu Beşiktaş adına henüz başlamadı. Başlamadı diyorum, çünkü Alanyaspor maça ağırlık koymak bir yana varlık gösterecek kadar bile oynamadı. Bu nedenle Cumartesi akşamı oynanan maç en hafif tabirle bir hazırlık maçından öteye gitmedi. 

Maç kadrosuna baktığımız da; Wolfsburg’a transfer olan Mario Gómez García ve AC Milan’a transfer olan José Ernesto Sosa’nın yokluğu akıllarda soru işareti bırakıyordu.

Yerlerine ikame eden isimler Türkiye Milli Takımı forveti Cenk Tosun ve 2015 yılında büyük beklentilerle transfer edilen Tolgay Ali Arslan kağıt üzerinde bu boşluğu doldurabilecek kalibrede olsa bile maçta ne yapacakları soru işaretiydi.  

Nitekim Tolgay Ali Arslan 10 numara pozisyonunda pek olmadı. Oğuzhan Özyakup’la yer değiştirerek 6 numara pozisyonunda maça devam etti. Cenk Tosun ise hâlâ acemi…

Evet, genç oyuncu, gelecek vadediyor vs. ama Beşiktaş’ta kaçıncı sezon hâlâ acemi, hâlâ genç artık kredi kalmıyor gibi geliyor bana.

2 gol atmış bir adama bunu nasıl söylersin diyenler için gollerin birinin penaltıdan diğerinin ise kaleci Haydar Yılmaz’ın üstün gayretiyle gerçekleştiğini hatırlatmak isterim. 

Bu iki oyuncu üzerinde durmamın nedeni, gideni aratacaklar mı merakım elbette. Ama sorunlar bu kadar değil ki Beşiktaş’ta, herkesin bildiği stoper krizi bir yana kaleci sorunu sanıldığından daha önemli.

Tolga Zengin kalede güven vermek bir yana varla yok arası duruyor. Fabricio Agosto Ramírez ise hazrılık maçında güven verse de ligde ne yapar belli değil.

Denis Oleksandroviç Boyko artık Malagalı diyebiliriz, o nedenle ona bir şey demiyorum. Bu haliyle Beşiktaş kalesi yol geçen hanına döner, gol sıkıntısı çeken takımlara Beşiktaş maçları ilaç olur.

Gündemde kaleci transferi olmadığına göre, hatta yeni bir transfer dedikodudan öteye gitmediğine göre, biz Beşiktaşlılar yine geceleri koyun saymak yerine Beşiktaş’ın şampiyonlar liginde yediği golleri sayarak uyumaya çalışırız. 
 

Ekleme Tarihi: 22 Ağu 2016 12:14