Magazin Güncelleme Tarihi: 24 Mar 2024 13:00

Sanatçı Kadir İnanır inme geçirdi hastaneye kaldırıldı

Sanatçı Kadir İnanır, Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Bugün sabah saatlerinde inme geçirdiği belirtilen İnanır'ın bilinci kapalı.

kadir inanır

Sanatçı Kadir İnanır, Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Bugün sabah saatlerinde inme geçirdiği belirtilen İnanır'ın bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Hastanede beyin tomografisi ve MR çekilerek, test sonuçlarına göre tedavi uygulanacak.

İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili yeğeni Levent İnanır, "Tıp terimiyle emboli yani beyinde pıhtı atması meydana geldi. Doktorlar zamanında müdahale ettiler. Hayati tehlikesi bulunmamakla birlikte, belki arazi kalabilir dediler ama erken müdahale olduğu için iyileşeceğini düşünüyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kadir İnanır, daha önce de beyin damarlarına pıhtı atması nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Kadir İnanır, Türk sinemasının önemli isimlerinden biridir. 1949 doğumlu olan İnanır, Selvi Boylum Al Yazmalım, Yılanların Öcü, Tatar Ramazan, Bodrum Hakimi ve Med Cezir Manzaraları gibi filmlerle tanınmaktadır. Son dönemde Türkan Şoray ile Gönderilmemiş Mektuplar adlı filmde rol almıştır.

İnanır, Fatsa'da dünyaya gelmiş ve 14 kardeşin en küçüğüdür. İlkokul yıllarında oyunculuk yeteneğini sergileyen İnanır, İstanbul Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Bölümü'nden mezun olmuştur.

Sinemaya olan ilgisiyle tanınan İnanır, birçok film ve televizyon dizisinde rol almıştır. Genellikle onurlu, özverili ve güçlü erkek karakterleri canlandırmıştır. Ayrıca, 1995-1996 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Böyle Gitmez adlı haber programını sunmuştur.

Ekleme Tarihi: 24 Mar 2024 13:00