Güncel Güncelleme Tarihi: 15 May 2024 10:59

Saraydaki zirveye çağrılmayan İçişleri Bakanı konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gece geç saatlerde gerçekleştirdiği Beştepe'deki zirveye çağrılmayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sessizliğini bozdu.

saray zirve

Saraydaki Zirveye Çağrılmayan İçişleri Bakanı Sessizliğini Bozdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gece geç saatlerde gerçekleştirdiği Beştepe'deki zirvede, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Ankara emniyetinde yaşanan gelişmelerin ele alındığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın çağrılmadığı bu toplantının ardından sabah saatlerinde sessizliğini bozdu.

Yerlikaya, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı MİT Başkanı Kalın ve Adalet Bakanı Tunç'u; Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan 3 polis müdürüyle ilgili görüşmek için Saray'a çağırdığı sürpriz toplantıya çağrılmamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saray'daki gece yarısı zirvesinin gündeminde, Ayhan Bora Kaplan çetesi soruşturmasında açığa alındıktan sonra evleri aranan üç polis müdürüyle ilgili yeni iddialar olduğu iddia edildi. İddialara göre, Ankara Emniyeti'nde üst düzey görevlerde bulunan 3 polis müdürünün, "17/25 Aralık'takine benzer bir kumpas hazırlığı" içinde olduğu belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sessizliğini bozarak, "FETÖ taktikleriyle" siyasilere yönelik oyunlar kuranların oyunlarını bozacaklarını belirtti ve hükümetin suç örgütleri ve terör örgütleriyle mücadelesine vurgu yaptı. Ayrıca, içerideki yapılanmaların tespit edilip adalete teslim edileceği ve kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları, iç politikadaki önemli gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılmasına ve toplumun bilgilendirilmesine yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ekleme Tarihi: 15 May 2024 10:00