Güncel Güncelleme Tarihi: 21 Mar 2024 14:00

Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gizli harcama rekoru

Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gizli harcama rekoru geldi. Cumhurbaşkanlığı'nın örtülü ödenek harcaması, rekor kırdı.

saray

Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gizli harcama rekoru geldi.

Cumhurbaşkanlığı'nın örtülü ödenek harcaması, 2024 yılı Şubat ayında 1 milyar 897 milyon TL ile aylık bazda rekor kırdı. Geçen sene aynı dönemde bu rakam 373,3 milyon TL idi, bu da bir yılda beş kat artış gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Cumhurbaşkanlığına ait gizli hizmet giderlerinin, geçen yılın ocak-şubat dönemlerine kıyasla bu yıl yüzde 238 oranında artmasının endişe verici olduğunu belirtti. Yücel'e göre, bu artışın hayatın doğal akışına aykırı olduğu ve denetimin yetersiz olduğu düşünülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı merkezi bütçe istatistiklerine göre, ‘gizli hizmet giderleri' olarak adlandırılan örtülü harcama, 2024 yılının Ocak-Şubat döneminde 2 milyar 182 milyon TL'ye ulaştı. Geçen senenin aynı döneminde bu rakam 561,9 milyon TL idi, bu da yıllık bazda yüzde 238 oranında artışa işaret ediyor.

CHP'li Deniz Yücel, artan gizli harcamaların amacının dışında kullanıldığı endişesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a bir dizi soru yöneltti. Bu soruların arasında, örtülü ödenek harcamalarındaki artışın nedenleri ve bu miktarın hangi alanlara harcandığı gibi konular yer alıyor. Yücel, ayrıca örtülü ödeneklerin kullanım alanlarının Cumhurbaşkanı tarafından tek başına belirlendiğini ve bu harcamaların kamuoyuyla paylaşılmadığını belirtti.

Ekleme Tarihi: 21 Mar 2024 14:00