Güncel Güncelleme Tarihi: 18 Eyl 2016 12:03

Şemdinli'de yaralanan asker şehit oldu

Hakkari'de güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan asker, tedavi gördüğü hastanede şehit düştü. Şehit sayısı 4' yükseldi.

Şemdinli'de yaralanan asker şehit oldu
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan uzman çavuş kurtarılamayarak şehit oldu.

AĞIR YARALANMIŞTI

Şemdinli ilçesinde 3 gün önce sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Tuğlu, Çatalca, Erdemli ve Güvenli köylerinde güvenlik güçleri operasyon başlattı. Operasyon sırasında Çatalca ve Erdemli köyleri arasında kalan Soğuksu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Mersin nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin ağır yaralandı.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Yaralı olarak Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Şahin, tüm müdahalelere rağmen dün kurtarılamayarak şehit oldu.

DÜN 3 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Şehit Şahin ile Hakkari'de merkeze bağlı Ağaçdibi köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Sacit Olcay Kabaklıoğlu ( Zonguldak), Uzman Jandarma Onbaşı Hüseyin Efe ( Çankırı) ve Uzman Jandarma Erbaş Hakkı Doğan ( İstanbul), Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda gece düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

YÜKSEKOVA'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı 3 köy, 3 mahalle ve 1 mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Konu ile ilgili Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçesi'ne bağlı Kadiköy, Adaklı, Bulaklı köyleri ile Kalemli, Mamak, Bakırlı mahallelerinde ve Dağdibi Mezrası'nda 18 Eylül 2016 günü saat 03.00'ten geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, İlimiz Yüksekova İlçesine bağlı Kadiköy, Adaklı, Bulaklı Köyleri ile Kalemli, Mamak, Bakırlı Mahallelerinde ve Dağdibi Mezrası'na giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır."

4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonda; operasyon birliklerine ateş açan bölücü terör örgütü mensubu iki kadın terörist silahlarıyla birlikte (iki adet AK-47 Piyade Tüfeği) ölü olarak ele geçirilmiş, üç adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek etkisiz hale getirilmiştir. Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli bölgesinde icra edilen operasyonda ise birliklere ateş açan bölücü terör örgütü mensubu iki terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

ŞIRNAK'TA DA 3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Andaç hudut taburlarının unsurlarına saldırı hazırlığı içinde olan bölücü terör örgütü unsurları üzerine açılan ateş sonucu 3 terörist etkisiz hale getirildi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇTİ

Askeri kaynaklardan alınan bir diğer bir bilgiye göre ise, 48'inci Hudut Tugay Komutanlığının Ömerli Tepe bölgesinde operasyonda bulunan unsurlarına 17 Eylül 2016 saat 09.30 sularında 4-5 kişi olduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü unsurlarınca saldırı ateşi açıldı. Açılan ateşe misliyle karşılık verilmesi sonucu teröristler bölgeden kaçmış ve gerçekleştirilen arama tarama faaliyetlerinde 2 adet sırt çantası içine yerleştirilmiş halde 1 anti tank mayın, 1 EYP düzeneği ve 1 adet el dürbünü ele geçirildi.

BİNGÖL'DE 2 KORUCU HAFİF YARALANDI

Bingöl'ün Genç ilçesinde mayın patlaması sonucu 2 geçici köy korucusu hafif yaralandı. Yaralı korucular kaldırıldığı Genç Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Bingöl'ün Genç ilçesi Suveran İstasyonu bölgesinde demiryolu devriyesi yapan 2 geçici köy korucusu, teröristler tarafından döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu yaralandı. Devriye görevi yaparken mayının patlatılması sonucu yaralanan S.T. ve E.B. isimli korucular, Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Korucuların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Ekleme Tarihi: 18 Eyl 2016 12:03