Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 26 Nis 2016 11:42

Sergen attı şampiyonluk geldi

Sergen attı şampiyonluk geldi
Beşiktaş’ın efsane 100’üncü yılından Türk futbol tarihine bir Ercan Taner hatırasıdır ‘Sergen attı şampiyonluk geldi’ sözü. O dönemi hatırlarsanız Fatih Terim önderliğinde Galatasaray, Mircea Lucescu önderliğinde Beşiktaş ile amansız bir şampiyonluk yarışına tutuşmuşlar, Sergen ve gönül bağlarımız ne kadar zedelense de Tümer Metin farkı Beşiktaş’ı şampiyon yapmıştı.

Elbette gol makinesi İlhan Mansız, orta sahanın dinamosu Federico Giunti defansın bel kemiği  Antônio Carlos Zago ve Ronaldo Guiaro, Deli İbo İbrahim Üzülmez ve kalenin dev ismi Óscar Eduardo Córdoba Arce Beşiktaş’ın önemli ayaklarıydı ama orta sahanın generalleri Sergen ve Tümer yarışta tüm Beşiktaşlıları heyecanlandıran isimlerdi. 

Günümüzde tüm taraftarı ümitsizliğe sevk eden bu iki maestronun yokluğu aslında. Takım 5 puan önde, en yakın takipçi Fenerbahçe; yönetimsel bağlamda, takım bağlamında dağılmış durumda ama Beşiktaşlılar şampiyonuz diyemiyor.

Üstelik yıllardır hayalini kurdukları stada kavuşmuş, teknik direktör olarak Şenol Güneş gibi kurt bir hocayı seçmiş olmalarına rağmen. Bu durumda hemen karşı çıkarak Tolga Zengin’in yediği absürt gollere gönderme yapacak pek çok futbol sever tanıyorum ama orta sahada José Ernesto Sosa ve güçsüz Oğuzhan Özyakup yerine Sergen Yalçın’ın oynadığını düşünebiliyor musunuz? Kaleciden forvet hattına kadar tüm takım silkelenmez mi? Ya da taraftar sen yiyedur Tolga Sergen atar şampiyonluk gelir demez mi? 

Şampiyonluk işi biraz şans, biraz da rüzgarı arkaya almakla ilgili, Sergenli Beşiktaş her maça en az 2 – 0 önde başlardı. Dolayısıyla şampiyonluk böyle son haftalarda çelimsiz Oğuzhan ile yetenekleri kısıtlı José Ernesto Sosa’ya kalmaz ikinci yarının en geç 5 – 6’ıncı haftasında ilan olurdu. 

Öyle ya da böyle bu futbolcularla yürüyoruz. Akhisar maçının özeti aslında yukarıda yazdığım birkaç kelimeden ibaret. Yaratıcı ayaklar susunca meydan Akhisar’a kalmış oldu. Gidecek mi kalacak mı diye papatya falları açılan Mario Gómez García’da gol dışında pek varlık gösteremeyince Hugo Rodallega Martínez attı şampiyonluk gitti gibi geldi hepimize…

Gelelim Fenerbahçe’ye Beşiktaş’ın güçsüz kadro yapısı nedeniyle ligden kopacağını düşünen Fenerbahçe lige gereken konsantrasyonu bir türlü sağlayamadı. Buna teknik direktör Vítor Manuel de Oliveira Lopes Pereira’nın yanlış oyuncu tercihleri ve taktik anlayışı da eklenince yarıştan kopması beklenen Beşiktaş yerine kopan neredeyse Fenerbahçe oluyordu.

Ancak burada hakkını teslim etmek gerekir Volkan Demirel tam bir kaptan gibi davranarak, takımı toparlamayı bildi. Duruşu, konuşmaları, alınan mağlubiyetler sonrası yaptığı açıklamalar takımın düşen moralini yükseltmekle kalmadı, takımı ateşledi de… Nitekim hepimizin Fenerbahçe’nin puan kaybetmesini beklediği Trabzonspor maçında takım tarihi bir galibiyet aldı. 

Kısacası ligin bitmeye yüz tuttuğu bugünlerde şampiyonluğu sağlam defans ya da forvet kazanmayacak. Orta saha direnci en yüksek olan, şampiyonluk rüzgarını arkasına alan takım kazanacak. Dolayısıyla Beşiktaş’ın Kayserispor maçı şimdi daha bir önem kazanmış durumda.

Taraftar 90 dakika susmaz, hem eğlenir hem eğlendirirse, takımı ateşlemeyi başarabilirse, Sergen atmaz, Gomez atar şampiyonluk gelir. Aksi halde Tolga Zengin isimli kardeşin bırakın takım yönetmeyi apartman dahi yönetecek kapasitede olmaması nedeniyle Gomez kaçırır, şampiyonluk da kaçar. Ha bence kaçan sadece şampiyonluk olmaz, yönetim de kaçar, takım da kaçar, gelecek 10 yıl kaçar. Yazın bunu bir kenara… 

[email protected]
 

Ekleme Tarihi: 26 Nis 2016 11:42