Magazin Güncelleme Tarihi: 7 Şub 2024 08:00

Sevilay Sabancı Atlı Köşk hissesini satışa çıkardı

Sabancı Ailesi'nin mirasına ortak olan Sevilay Sabancı Çınar, 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk'ün 48’de 1’lik hissesini 200 milyon TL’ye satışa çıkardı.

atlı köşk

Sevilay Sabancı, Atlı Köşk Hissesini Satışa Çıkardı

Sabancı Ailesi'nin mirasına ortak olan Sevilay Sabancı Çınar, 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk'ün 48’de 1’lik hissesini 200 milyon TL’ye satışa çıkardı. İhsan Sabancı'nın kızı olarak bilinen Sevilay Sabancı Çınar, Sabancı Holding'in kurucusu Hacı Ömer Sabancı’nın oğlu İhsan Sabancı’nın mirasçısı olarak mahkeme tarafından tanındı.

Sevilay Sabancı Çınar, Sabancı Ailesi'ne ait Atlı Köşk'teki hissesini 200 milyon TL bedelle satışa çıkardı. Atlı Köşk, İstanbul Emirgan'da bulunan ve 600 milyon dolar değerinde bir mülk olarak biliniyor.

Sevilay Sabancı Çınar, mirasla ilgili başlattığı hukuki süreçte, Sabancı Ailesi'ne dava açarak mirasçı olarak kabul edilmişti. Ancak Atlı Köşk'e ilişkin tapu iptali, tescil, intifa hakkı ve ecrimisil davaları reddedilmişti. Bununla birlikte, Sevilay Sabancı Çınar'ın itirazı sonucunda İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Atlı Köşk'ün tapusunun iptaline karar verdi.

Ekleme Tarihi: 7 Şub 2024 08:00