Bülten Güncelleme Tarihi: 11 Eyl 2022 10:00

Siemens sesine inanan opera sanatçıları davet ediyor

Siemens Türkiye, 1998 yılında başlatmış olduğu Siemens Türkiye Opera Yarışması"nın 22'incisini duyurdu. İlk üçe giren opera sanatçılarını ödüller bekliyor.

Siemens Türkiye Opera Yarışması

Siemens Türkiye Opera Yarışması Başvuruları Başladı

Türkiye'de faaliyet gösteren Siemens Türkiye, "Siemens Türkiye Opera Yarışması"nın 22'incisini başlattı. Siemens Türkiye Opera Yarışması için başvurular 14 Eylül’e kadar sürecek.

İlk etapta online yapılacak ön elemeler sonrası yarı final ve final 26- 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. 28 Eylül’deki gala gecesinde ilk 3’e giren katılımcılara yurtdışında eğitim ve para ödülü gibi fırsatlar sunulacak.

1998 yılında başlattığı yarışma ile Siemens Türkiye, opera sanatçılarını dünya sahneleri ile tanıştırmayı hedefliyor. Pandemi nedeniyle ara verilen yarışma bu yıl ilk kez hibrit olarak gerçekleşecek.

18-30 yaş arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı opera sanatçılarının katılabileceği yarışmada soprano, mezzo soprano, tenor, bariton, bas alanlarında seçmeler yapılacak. Başvurular 5 Eylül 2022'de başlayacak ve 14 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Juri tarafından ön elemeler dijital alanda gerçekleşecek. 26- 27 Eylül tarihleri arasında ise yarı final ve final ile yarışma son bulacak. Yarışmada başarılı olan ve ilk 5'e giren sanatçılar arasından 3'ü ödüle hak kazanacak.

Adaylar içerinden kazananları uluslararası jüri belirleyecek

Organizasyonun jürisi içerisinde; Siemens Arts Program Sanat Direktörü ve 2022 Siemens Türkiye Opera Yarışması Jüri Başkanı Stephan Frucht, Opera Sanatçısı 1998 Siemens Türkiye Opera Yarışması birincisi ve 2022 Jüri Koordinatörü Burak Bilgili, Andante Klasik Müzik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Klasik Müzik Araştırmacısı ve Bariton Ses Sanatçısı Serhan Bali, Bologna International Opera Academy (BIOA) Kurucusu ve Orkestra Şefi Nicoletta Conti ile Deutsche Grammophon Başkanı Clemens Trautmann yer alıyor.

Ekleme Tarihi: 11 Eyl 2022 10:00