Güncel Güncelleme Tarihi: 1 Eyl 2016 13:56

Siirt ve Van'dan acı haber geldi: 2 Şehit, 4 Yaralı

Siirt ve Van'dan acı haberler peş peşe geldi. Teröristlerle çıkan çatışmalarda 1 asker ile 1 korucu şehit oldu, 1 asker ile 3 korucu yaralandı.

Siirt ve Van'dan acı haber geldi:  2 Şehit, 4 Yaralı
Siirt Pervari'de yol güvenliğini sağlayan askerlere, teröristler tarafından ateş açılmasının ardından çıkan çatışmada, 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Van'ın Çaldıran ilçesinde de çıkan çatışmada 1 korucu şehit olurken, 3 korucu ise yaralandı.

Siirt'in Pervari ilçesi Doğan üst bölgesinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine, bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırının ardından çatışma çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğu, 1 askerin de yaralandığı öğrenildi. Yaralı askerin, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi.

BÖLGEYE HELİKOPTERLER SEVK EDİLDİ

Çatışmanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Helikopterlerin sevk edildiği bölgede operasyon sürüyor.

TENDÜREK'TE OPERASYON

Alınan bilgilere göre, Çaldıran ilçe sınırları içerisinde kalan Tendürek Dağı'nda PKK üyelerine yönelik operasyon yapıldı.

1 KORUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

Operasyonda yaşanan çatışmada geçici köy korucusu İhsan Taş şehit olurken, 3 korucu ise yaralandı.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Korucular helikopterle hastaneye kaldırılırken, bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

VAN'DA İKİ GÜNDE AĞIR DARBE!

Van'da 17 Ağustos günü 2 Nisan Polis Merkezi'ne PKK'lı teröristler tarafından bombalı araç ile yapılan saldırıda, 2'si polis 4 kişi hayatını kaybederken, 71 kişi de yaralandı. Bu saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teririst M.O. ise yaralı ele geçirildi.

2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Bunun üzerine geniş çaplı soruşturmalar yapan Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 2 gün önce merkez Edremit İlçesi Süphan Mahallesi'ne operasyon düzenledi. Bu operasyonda 1'i Suriye uyruklu kadın terörist ile saldırıda kullanılan bombalı aracı kırsal alandan il merkezine getiren bir erkek terörist ölü olarak ele geçirildi. Kimliği açıklanmayan erkek PKK'lının Cizre'de cadde ve sokaklara döşenen birçok patlayıcıyı hazırlayan kişi olduğu da belirlendi.

Merkez İpekyolu ilçesinin Hacıbekir Mahallesi'ne yapılan operasyonda ise 2 PKK'lı yaralı yakalandı.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT YAKALANDI

Van'da iki günde 2 teröristin ölü ele geçirildiği, 2 teröristin de yaralı yakalandığı operasyonlar sırasında 1 roketatar, 1 el yapımı patlayıcı, 4 anti tank mayını, 38 el bombası, 1 M-16 otomatik silah, 3 Kalaşnikof, 17 roket atar sevk fişeği, 17 roket atar mühimmatı, değişik çaplarda 2 bin 645 fişek, 1 tabanca, 3 dürbün, 1 kütüklük, 2 akü, 120 metre kablo, 14 şarjör, 1 hücum yeleği, 1 tüfek, bir miktar bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, terör örgütü PKK'ya büyük darbe vurulduğunu, bombalı saldırının ardından yürüttükleri çalışmaların sürdürüldüğünü, olaylarla ilgili gözaltına alınan 23 kişinin ise sorgusunun devam etitğini söyledi.

HAKKARİ'DE 3 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari Çukurca'da devam eden operasyonda, bir Doçka uçaksavar silahı ile birlikte, bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist ölü olarak ele geçirildi. Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda; 6 bin 500 kök Hint keneviri, 600 kilogram esrar ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi, 2 el yapımı patlayıcı (40 kg amonyum nitrat) imha edildi.

ÇOK SAYIDA YAŞAM MALZEMESİ BULUNDU

Mardin Derik'te, güvenlik güçlerince Kızıltepe-Viranşehir karayolunda icra edilen yol araması esnasında tespit edilen el yapımı patlayıcı (iki ton amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış) imha edildi. Van Çaldıran'da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir mağarada 75 adet tüp, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ile tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

ŞIRNAK'TA 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Çukurca kırsalında düzenlenen hava harekatında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen; mağara, sığınak ve silah mevziileri imha edilirken, Şırnak'ta devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist bir M-16 piyade tüfeği, bir Dragunuv keskin nişancı tüfeği ile birlikte, ölü olarak ele geçirildi.

YASA DIŞI GEÇİŞLER ENGELLENDİ

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 2 bin 242 şahıs ve Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 7 şahıs yakalandı.

Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 63 şahıs, Türkiye'den Bulgaristan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 11 şahıs ve Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 38 şahıs yakalandı.

Ekleme Tarihi: 1 Eyl 2016 13:56