Ekonomi Güncelleme Tarihi: 3 Ara 2016 09:22

Şimşek: Birinci dünya savaşından sonra en zor dönemi yaşıyoruz

Ortadoğu'da yaşanan çalkantılı sürecin Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri hedef aldığını belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek, "1. Dünya Savaşı'ndan sonra en zorlu dönemden geçiyoruz" dedi.

Şimşek: Birinci dünya savaşından sonra en zor dönemi yaşıyoruz

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra belki de en sıkıntılı, en zorlu bir dönemden geçiyoruz. Çünkü Orta Doğu'da büyük oyun yeniden sahnede ve buradaki kaosun bize yansımaları çok büyük" dedi.

"BU OYUNLAR GEÇMİŞTE ÇOK SAHNELENDİ"

Batman'a gelen Şimşek, İŞ-KUR İl Müdürlüğünün 'Haydi Gençler İş Başına' projesinin kapanış ve ödül programına katıldı. Batman Üniversitesinde düzenlenen programda konuşan Şimşek, Orta Doğu'da terör örgütleri artık devlet niteliğini yitirmiş ülkelerde istedikleri gibi at koşturduğunu belirterek "Bunların hepsi sonunda dönüyor ve başta Türkiye olmak üzere yükselişte olan ülkeleri 'Nasıl durdururuz?' diyorlar. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra belki de en sıkıntılı, en zorlu bir dönemden geçiyoruz. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu oyunlar geçmişte çok sahnelendi" dedi.

200 YATIRIMCIYA TELEKONFERANS 

Öte yandan Şimşek, yaklaşık 200 uluslararası yatırımcı şirketlerin üst düzey yöneticileri ile gerçekleştirdiği telekonferansta, Türkiye'deki yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik teşvikler ve yeni yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Şimşek YASED tarafından organize edilen telekonferansta ekonomi ile politik gündeme ve beklentilere ilişkin soruları da yanıtladı.

Ekleme Tarihi: 3 Ara 2016 09:22