Güncel Güncelleme Tarihi: 23 Ağu 2016 12:27

Sınırda yaşayanlar diken üstünde! Kilis'e 3 roket mermisi düştü

Bu sabah Gaziantep'in Karkamış ilçesine atılan havan mermilerinin ardından IŞİD denetimindeki bölgeden atılan 3 roket mermisi Kilis'e düştü. Sınırda yaşayanlar uyarıldı: Dışarı çıkmayın!

Sınırda yaşayanlar diken üstünde! Kilis'e 3 roket mermisi düştü
Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan 3 roket mermisi Kilis kent merkezine düştü.

Saat 11.45 sıralarında Suriye'den atılan roket mermileri, Mücahitler Mahallesi'ne düşerek patladı. Patlama ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kilis'e daha önce atılan roketlerden 21 kişi yaşamını yitirmişti.

SURİYE SINIRINDA YAŞAYANLAR UYARILDI: DIŞARI ÇIKMAYIN

Suriye'nin Cerablus kentinde terör örgütü IŞİD kontrolündeki bölgeden atılan roketler nedeniyle sınırın Türkiye tarafındaki evlerde yaşayanlara dışarı çıkmamaları ve bodrumlarda durmaları uyarısı yapıldı.

"BODRUMLARDA KALIN"

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde 2 gündür düşen füzeler nedeniyle belediye hoparlöründen anons yapılarak, vatandaşların dışarı çıkmamaları istendi. Uyarıda, sınıra yakın bölgelerdeki evlerde yaşayan vatandaşların evlerinin bodrum ve giriş katlarında bulunmaları istendi.

Öte yandan, sınırın Suriye tarafındaki çatışmaların devam ettiği öğrenilirken, Türkiye tarafında ise askeri hareketlilik sürüyor.

TSK IŞİD'İ VURDU

Suriye'de terör örgütü IŞİD ile ÖSO mensupları arasındaki çatışmalar sırasında 2 havan mermisinin Gaziantep'in Karkamış ilçesine düşmesinin ardından TSK unsurlarınca misliyle karşılık verildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Karkamış'a 2 havan mermisi düşmesinin ardından Gaziantep'in Suriye sınırında konuşlu TSK unsurlarınca misliyle karşılık verilerek 4 IŞİD hedefine 40 topçu atışı yapıldı.

Sabah erken saatlerde IŞİD ile ÖSO mensupları arasında devam eden çatışmalar sırasında 2 havan mermisi, Karşıyaka Mahallesi'ndeki camiye ait lojmanın bahçesine düşmüş, elektrik tellerinin isabet aldığı ve can kaybının yaşanmadığı olayın ardından güvenlik güçleri, mahalleye giriş ve çıkışları kapatmıştı.

Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinin kontrolünü sağlamak için IŞİD ile ÖSO mensupları arasındaki çatışmalar birkaç günden beri aralıklarla sürüyor.

SINIRA TANK, OBÜS VE ASKERİ MÜHİMMAT KONUŞLANDIRILDI

Suriye'nin Cerablus kentinde terör örgütü IŞİD, YPG ve Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar şiddetlenirken, sınırın Türkiye tarafında ise Gaziantep'in Karkamış ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki mahalleye onlarca tank, fırtına obüs, zırhlı personel taşıyıcı ve askeri mühimmat konuşlandırıldı.

Özgür Suriye Ordusu ve YPG güçlerinin Suriye'nin Cerablus kentinde sıkıştırdığı İŞİD militanları arasında çatışmalar şiddetlenirken, sınırın Türkiye tarafında ise askeri hareketlilik sürüyor. Gaziantep'in Karkamış ilçesine 10 kilometre uzakta bulunan Soylu Mahallesi'nde onlarca tank, obüs ve zırhlı personel taşıyıcı ve askeri mühimmat konuşlandırıldı. Askeri araç ve birliklerin terör örgütü IŞİD üyelerinin sızma ihtimaline karşı hazır bekletildiği öğrenilirken, sızmalara karşı tüm sınır birliklerinin de alarma geçtiği öğrenildi. Öte yandan AFAD ekipleri tarafından da bölgede sahra hastanesi kurulduğu bildirildi.

KARKAMIŞ'A DÜŞEN ROKETLER İNCELENİYOR

Sabah saatlerinde Suriye'nin Cerablus kentinden atılan 2 adet havan mermisi, Karkamış ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi Cami lojmanına ait bahçeye isabet etti. Herhangi bir can kaybı ve yaralanan olmazken, sokaktaki elektrik telleri zarar gördü. Düşen roketlerin ardından olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, çevrede geniş güvenlik tedbirleri alındı. Olay yeri incelemesinin tamamlanmasının ardından ise bölgeye sevk edilen bomba imha uzmanları ise havan mermisinin düştüğü bölgede inceleme başlattı.

Ekleme Tarihi: 23 Ağu 2016 12:27