Güncel Güncelleme Tarihi: 20 Nis 2025 21:09

Sırrı Süreyya Önder'in Sağlık Durumuna Kardeşinden Açıklama

DEM Parti Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumuna ilişkin kardeşi Ali Önder konuştu.

DEM Parti Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumuna ilişkin kardeşi A

Sırrı Süreyya Önder'in Sağlık Durumuna Kardeşinden Açıklama

"Durumu stabil ama risk hâlâ var" açıklaması umutları artırdı

DEM Parti Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumuna ilişkin kardeşi Ali Önder konuştu. 11 saatlik kritik ameliyatın ardından yoğun bakımda tedavisi süren Önder için "durumu stabil" denildi. 🙏


🩺 Yoğun bakımda umut veren süreç
Şişli’deki hastane önünde basın mensuplarına konuşan Ali Önder, “Yoğun bakımda olan bir hasta için tablo iyi görünüyor. Vücudunun dinlenmesi için olumlu bir evredeyiz. Ancak 11 saatlik ameliyat gibi büyük bir müdahale sonrası her zaman bir risk söz konusudur” dedi.
🔍 “El hareketi gibi tepkiler ölçü değil, süreç evre evre ilerliyor” açıklamasında bulunan Ali Önder, doktorların yoğun çabalarına teşekkür etti: “Adeta iğneyle kuyu kazdılar.”


❤️ Göğsü kapatıldı, iyileşme süreci izleniyor
Ameliyat sonrası göğsünün açık bırakıldığı bilgisi de kamuoyuna yansımıştı. Ali Önder, “Dün doktorlar göğsün kapatılmasına karar verdi. Bu gelişme umut verici” dedi.
🏥 Kardeşinin sağlığı için yoğun bakıma bilinçli olarak girmediğini belirten Önder, hastane ortamının risklerini göz önünde bulundurduğunu söyledi.


📢 DEM Parti: "Stabil ama dikkatle izleniyor"
Partiden yapılan yazılı açıklamada, Önder’in yoğun bakım sürecinin titizlikle sürdüğü ifade edildi. “Kalp krizi sonrası 12 saatlik bir ameliyat geçirdi. Sağlık durumu stabil ve izleniyor” denildi.
👥 DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Pervin Buldan ve çok sayıda milletvekili hastane ziyaretlerini sürdürüyor.


🤝 Ziyaretçi akını devam ediyor
Siyasi parti temsilcilerinden sanatçılara birçok isim Önder’i yalnız bırakmadı. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP ve AK Parti heyetleri, Mahir Ünal, Kemal Deniz Bozkurt, Yılmaz Erdoğan ve Sinan Çetin gibi isimler hastaneye geldi.
💬 Yazar İhsan Eliaçık’ın ziyareti de dikkat çeken gelişmeler arasında yer aldı.

Ekleme Tarihi: 20 Nis 2025 21:09