Kulis Güncelleme Tarihi: 12 Eki 2023 10:00

Siyaset Kulislerini Sallayan İstanbul adayı İddiası

Yerel seçimlere doğru siyasi koridorlar hareketleniyor ve kulisler ısınıyor. Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi ortak adım atacak.

Deva Gelecek Saadet

Yerel seçimlere doğru siyasi koridorlar hareketleniyor ve kulisler ısınıyor. Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi arasında İstanbul'da ortak bir günün çıkarılacağı iddiaları hala sıcak bir konu.

2024 yerel seçimlerine 6 aydan az bir süre kala, İstanbul için ortak aday iddiaları gündeme geldi. Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi'nin İstanbul için ortak bir belediye başkanı adayı çıkaracakları öne sürüldü.

Gelecek Partisi yetkilisi, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Özellikle İstanbul ve Ankara diğer muhalefet partileriyle görüşülecek bir konu. Bu illerin en son konuşulur. CHP'nin belki ilerleyen günlerde bir ihtiyacı olacaktır. O destek çerçevesinde ilerleyen günlerde konuşulur. Partilerin ne yapacağı belli olsun, kongre parçaları geçsin ve taşlar yerine otursun. Durumlar biraz olgunlaştıktan sonra özellikle İstanbul ve Ankara son noktada konuşulur" dedi.

Saadet Partisi ve DEVA Partisi ise kendi adaylarını çıkaracaklarını belirtti. Saadet Partisi yetkilisi, "Ortak adaylık gibi bir toplantımız veya programımız olmadı. Bütün partiler kendi adaylarını çıkaracaklarını söylüyor, biz de güçlü bir aday çıkaracağız" dedi.

DEVA Partisi yetkilisi ise "DEVA, İstanbul ve Ankara olmak üzere kendi ismi ve kendi adayıyla yarışacak. İlerleyen oranlarda diğer partilerden gelecek ortak adaylık tekliflerine de kapalıyız" ifadesini kullandı.

İddialar, 6'lı Masa'nın ortak adaylık konusundaki tutumunu da merak konusu haline getirdi. Masa, daha önce yaptığı açıklamada, "Ortak adaylık, 6 parti arasında yapılacak görüşmeler sonucunda kararlaştırılacaktır" demişti.

İddiaların doğru olup olmadığı, önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerden sonra netleşecek.

Ekleme Tarihi: 12 Eki 2023 10:00