Eğitim Güncelleme Tarihi: 7 Eyl 2018 16:20

Sokaklar satranç ile dolup taşacak

Sokakta satranç var etkinliğinin 4.üncü yılı hadi herkes,şah mat mücadelesine

Sokaklar satranç ile dolup taşacak

Sokaklar satranç ile dolup taşacak! Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından, her yıl geleneksel olarak hayata geçirilen "Sokakta Satranç Var" Projesi 8 Eylül Cumartesi günü başlıyor. Türkiye’nin dört bir yanında satranç rüzgarı estirecek Proje, 8-15 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye’nin her noktasından ve engel tanımadan herkesin katılabileceği etkinlik, güneyden kuzeye doğudan batıya satranç severleri ortak hedefte buluşturacak.

“Hedefimiz, hep daha fazla insanımızı satranç ile buluşturmak, satrancın güzelliklerinden faydalanmasını sağlamak” diyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, ‘Sokakta Satranç Var’ Projesi ile satranç rüzgarının tüm yurtta daha çok hissedildiğini kaydetti. Projenin 2015 yılından itibaren ilgi ile takip edildiğini vurgulayan Tulay, “Satranç, engel tanımayan, her yerde her koşulda mücadele edebileceğiniz bir spor branşı. Her yıl, eğitim öğretim dönemi başlamadan önce bu etkinliğimizi başlatıyoruz. ‘Haydi herkes, şah mat mücadelesine!’ diyoruz.Görüyoruz ki, satranç sevgisi bir çığ gibi büyüyor tüm yurtta. Bu coşku ve ilgi, bir ‘Satranç Ülkesi Türkiye’olma yolundaki azmimizi ve hırsımızı da ifade ediyor. Haydi, herkes evinden çıksın ve dışarıda satranç ile buluşsun!” diye konuştu.

FESTİVAL HAVASINDA GEÇECEK

Satranç kültürünü tüm yurda yaymayı, tanıtmayı, sevdirmeyi ve Türkiye'nin her il ve ilçesini satranç parkları ile buluşturmayı hedefleyen Proje’nin bu yıl 4’üncü yılı… Türkiye'yi 7'den 77'ye sokaklarda, meydanlarda, sahillerde, parklarda satranç ile bir araya getirecek ve geniş kitlelerle buluşacak Proje, festival havasında gerçekleştirilecek.Projeyi, yeniden 81 ilin ve ilçelerinin tamamında satranç severler ile buluşturacak etkinlikler katılımcılara keyifli saatler sunacak.

#SOKAKTASATRAÇVAR ‘I ETİKETLE, PROJEYİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP ET

TSF'nin her şehirde farklı yer ve mekanda hayata geçireceği etkinliklere katılmak isteyenler, saat, mekan gibi detaylara TSF il temsilciliklerinin internet sayfalarından ulaşabilecek.Ayrıca satranç tutkunları bir hafta boyunca dilediği her yerde satranç oynayarak da projeyi destekleyebilecek. Satranç sevgisini yansıtan renkli görüntüler ve fotoğraflar, katılımcılar tarafından il, ilçe belirtilerek #sokaktasatrançvar etiketi ile Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarındanpaylaşılabilecek.

Ekleme Tarihi: 7 Eyl 2018 16:20