Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 28 Eyl 2016 14:12

Sosyal " Asosyal" ...

Sosyal
Son Zaman'lar da kendimde farkettiğim önemli bir durum Sosyal "Asosyallik"

Birçok insan iş yaşamında ve özel yaşamında bedensel ve zihinsel olarak oldukça sosyal olmasına rağmen ruhsal olarak "A sosyal".

Dünyasal bakış açısına göre "Sosyal olmak", iletişimde olmak ve paylaşmak demek. 

Kendimizi ifade edebileceğimiz, eğlenip mutlu olabildiğimiz ortamlarda bulunmak, dışa dönük olmak ve insanların bulunduğu çeşitli aktivitelerde yer almak gibi kriterleri var.

Örneğin ben; 

Yüzlerce kişiyle iletişimdeyim, iş dünyasında oldukça aktifim, birlikte zaman geçirdiğim dostlarım ve arkadaşlarım var, harika bir aileye ve oğula sahibim ve en önemlisi son yıllarda kendimle iletişimim çok iyi.

Bütün bunlar benim zihinsel ve bedensel olarak kendimi iyi hissetmemi ve sosyalliğimin iyi olduğunun bir göstergesi.

Bununla birlikte ruhum ve özümün ihtiyaçları farklı!

Ruhumun ve özümün 'Sevgi'yi paylaşması, üretmesi, sanatı hissetmesi, sabır, hoşgörü, karşılıksız ve koşulsuz 'Sevgi'yi deneyimlemesi gerekiyor!

Dünya ortamında sosyal olmak ile evrensel olarak sosyal olmak farklı şeyler.

Bu farkındalıkla bu yıl kendimi ruhsal olarak "Asosyal" olmaktan kurtarmak için, ruhsal olarak beni yapılandıracak ve özümü açığa çıkaracak çalışmalara başladım.

Sevgi, hoşgörü, sabır ve sanatsal yönlerimi besleyecek ve geliştirecek aktivitelere yoğunlaştım. 

Sevgi ve duygular ile ilgili yazılar yazıyorum, yazarken öğreniyorum ve potansiyelimin açığa çıktığını hissediyorum.

Sosyal medyada geçirdiğim zamanları insanların hissettiklerini anlamaya çalışarak geçiriyorum.

Paylaşılan kişisel gelişim yazılarının neredeyse hepsini okuyorum ve insanların yorumlarına bakarak satır aralarından hissettiklerini anlamaya çalışıyorum.

Duyguların yansımasını kendime farkındalık aracı olarak görüyorum ve ruhsal gelişimime katkısını izliyorum...

İnsanlara daha çok sarılıyorum, onları olduğu gibi kabul etmek adına ne gerekiyorsa yapıyorum, hoşgörü ve koşulsuz 'Sevgi'yi deneyimleyebileceğim tüm fırsatları değerlendiriyorum.

Daha affediciyim, daha çok özür diliyorum ve daha çok teşekkür ediyorum.

En önemlisi daha çok seviyorum!

Dün bu yönümün gelişmesi için katıldığım eğitim sonrasında  Ruhsal olarak nasıl da" A sosyal "olduğumu çok daha net anladım.

AS Oyunculuk Atölyesi'nin geliştirdiği kişisel gelişime ve ruhsal olarak beslenmemize olanak sunan bu eğitim, bir çok sanatsal faaliyeti (Tiyatro, dans, müzik, fotoğraf) bir  arada bulunduruyor.

Değerli eğitmen Ali Savaşçı, eğitimin tasarımcısı... 

Derse ilk başladığımızda bizlere ilk olarak orada hata yapmak için bulunduğumuzu, bundan çekinmememiz gerektiğini ve maskelerimizin orada hiç işe yaramayacağını söyledi. 

Bu atölye, ruhunuzu ve özünüzü keşfetmenizi ve deneyimlemenizi sağlamak için tasarlandı dedi.

3 saat süren ders boyunca yapılan uygulamalar, zihinsel, bedensel ve ruhsal olarak uyumu, kendimizi sanatsal olarak yetenekli olup olmadığımıza bakmaksızın keşfetmemizi, her ne kadar beceremesekte rahat ve mutlu olmayı, hata yapmanın bizi ne kadar geliştirdiğini, ekip olarak uyumsuz olsak bile birbirimize sabır gösterip herkesin başarmasına yardımcı olmayı, motivasyonu, özgüvenin nasıl gelişebileceğini, odaklanmayı, enerjimizi pozitif olarak nasıl yükseltebileceğimizi ve bunun tüm ekibin enerjisiyle ne kadar alakalı olduğunu, konsantrasyonu, neşeyi ve 'Sevgi'yi nasıl paylaşabileceğimizi gösteriyordu. 

Bütün bu veriler 3 ay sürecek bu atölyenin ilk günden bana gösterdikleri sonrasında neler olabileceğiyle ilgili harika verilerdi.

Kendime yaptığım en güzel yatırımlardan biri olduğunu söyleyebilirim.

Herkesin bu atölyeden faydalanması çok hoşuma giderdi...

İnsana hizmeti toplumsal bir sorumluluk olarak algılıyorum ve topluma faydası olan bu türden tüm faaliyetlerin de insana saygı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. 

Çok teşekkür ederim Ali Savaşçı ve ekibi. Benim için ve toplum için çok değerlisiniz...

'Sevgi'yle kalın...

Gülsemin Demir
[email protected]

tipobet - sultanbet - supertotobet - tempobet - trbet

Ekleme Tarihi: 28 Eyl 2016 14:12