Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 2 Tem 2024 16:00

Şükürler olsun artık kimse ideolojilere inanmıyor

Marksist İdeoloji, Kapitalizm İdeolojisi, Batı İdeolojisi, Doğu İdeolojisi şu ideolojisi bu ideolojisi! Ne mutlu ki artık yeni nesil hiçbir ideolojiye inanmıyor

yapay zeka

Şükürler olsun artık kimse ideolojilere inanmıyor.

Marksist İdeoloji, Kapitalizm İdeolojisi, Batı İdeolojisi, Doğu İdeolojisi, şu ideolojisi, bu ideolojisi... Ne mutlu ki artık yeni nesil hiçbir ideolojiye inanmıyor. İdeolojilerin çöküşünü izliyorum.

Toplumlar refah ve mutluluk aramakta. Mevcut ve denenmiş hiçbir ideolojinin bu isteklerini sağlamadığını gördüler.

İnsanlık tarihi incelendiğinde refah seviyesinin en yüksek olduğu zamanlar köleliğin en yüksek olduğu zamanlar olduğu görülmüştür.

Tekrar refah seviyesini arttırmak için köleliği geri mi getireceğiz?

Evet hem de daha değerli kölelerle makinalar, robotlar Yapay Zeka gece gündüz çalışan makinalar uzayda her yerde doğa koşullarından etkilenmeyen acıkmayan, uyumayan ihtiyaç duymayan, düşünmeyen mükemmel makinalar.

robot

İnsanlık belirtilen düzende geri planda kalacağını düşünerek huzursuz olmuştur.

Bu tamamen yanlış bir kanıdır insan çok değerli bir varlık olarak en büyük güç olan hayal gücünü sahiptir.

Hayal gücü tüm dizaynın temelidir hiçbir makine Yapay Zeka hayal kuramaz. Bu sebepten de yaratıcılığı yoktur.

Mevcudu sadece geliştirebilir yeni bir var yaratamaz bunun için kesin bir hayal gücü gerekir.

İdeolojilerin insanlara vermek istediği refah mutluluk özgürlük fikirlerinin hepsi artık ulaşılabilir hatta bir adım ötededir.

Ekonomide artı değer denen bir gerçek var . Bir işletmede işçilerin Bunlar beyaz yaka Mavi Yaka olabilir. Biz hepsine çalışanlar diyelim. Üretimleri sonucu aldıkları pay yani maaşlarıdır. İmalatçı yada sermayedar artanı ile diğer maliyetleri öder.

Sermayeden en son kar adı verilen bir değerin kaldı görülür. Buna da ekonomide artı değer denir. Tüm toplumsal çatışmalar bu artı değerin ya da oluşan artı değerim paylaşımından çıkmakta.

Sorun olarak görünen, tüm işlerin makineler tarafından yapılması sonucu insanların işsiz kalacağı düşünülmektedir. Bu çok yanlış bir düşüncedir.

Ekonomi çift yönlü bir işleyiştir her ne kadar üretim önemli görülse de üretilenlerin de tüketilmesi gerekmektedir tüketilmeyen bir üretimin hiçbir anlamı yoktur.

İnsanlar topluluk şeklinde yaşarlar. Hepimiz ülkeler adı verilen toplumlar şeklinde yaşamaktayız.

Bu durumda gerekirse her ülke sadece vatandaşı olduğu için ülkesinde yaşayan insanlara tüketimden pay verecektir.

İnsanların iş denen kısır döngüden kurtularak sanat edebiyat düşünce eğitim öğrenme kendini geliştir me spor gibi alanlara yöneleceği kesindir.

En basit işlerden en karışık işlere kadar hızlıca makineleşme yaşandığı net bir şekilde görülmektedir. En basitinden sokaklarımızda temizlik yapan küçük makineleri görüyorsunuz bundan çok değil 20 sene önce 10 sene önce çalı süpürgesi ile süpürülüyordu sokaklar.

yapay zeka

İnsanlığın kaçınılmaz geleceği makinelerdir köle makinelerdir makinelere köle demenin hakaret etmenin hiçbir sakıncası yoktur onların duyguları hisleri aileleri üzülecekleri sevinçleri hiçbir şeyleri yok sadece demir parçaları demir çip vesaire.

İnsanlığın tek ideolojisi vardır O da refah seviyesinin artması daha refah yaşamasıdır refahın sonucu mutluluktur, mutlu toplumlarda da insan kalitesinin hızla arttığı görülmektedir.

Ekleme Tarihi: 2 Tem 2024 16:00