Biyografi Güncelleme Tarihi: 21 May 2022 00:50

Suna Kıraç kimdir?

Suna Kıraç kimdir?

Suna Kıraç, eğitimini Arnavutköy Kız Koleji’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde bankacılık ve finansman alanlarında almıştır. Babası Vehbi Koç ile çalışmaya başladığı 1961 yılından Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği’nden ayrıldığı 2010 yılına kadar Koç Holding’de aktif görev yapmıştır.

Aktif iş hayatının yanı sıra Koç Özel Lisesi ve Koç Üniversitesi’nin kuruluşlarına öncülük eden Kıraç, TEGV, AKMED (Suna ve İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü), Suna ve İnan Kıraç Vakfı, Pera Müzesi, Boğaziçi Üniversitesi Nörodejenerasyon Araştırma Laboratuarı (NDAL) ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü kurumlarının hayata geçişinde önemli rol oynamıştır.

Eğitim, kültür, sanat ve sağlık konularında önemli katkıları olan Suna Kıraç, bu konulardaki çalışmaları nedeni ile T.C. Devlet Üstün Hizmet Madalyası, Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf Dostları Onur Ödülü, Boğaziçi Üniversitesi Fahri Doktora Ünvanı, London School of Business Honorary Fellowship, GS Eğitim Vakfı Onur Madalyası’nın da içinde olduğu ödüller almıştır.

TEGV kurucularından olan Suna Kıraç, halen Yönetim Kurulu Onursal Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Ekleme Tarihi: 21 May 2022 00:50