Bülten Güncelleme Tarihi: 1 Şub 2024 13:00

Sürdürülebilir başarı için çalışan deneyimi önemli

Pandemi sonrası değişen iş dünyası dinamiklerinde, şirketler maliyetleri kısmaya çalışırken, inovasyon ve kârlılık hedeflerini de korumak istiyor.

çalışan

Pandemi sonrası değişen iş dünyası dinamiklerinde, şirketler maliyetleri kısmaya çalışırken, inovasyon ve kârlılık hedeflerini de korumak istiyor. Bu noktada pozitif çalışan deneyimi oluşturmak önem kazanıyor.

Great Place To Work® araştırmalarına göre, pozitif çalışan deneyimi, şirketlere şu avantajları sağlıyor:

Düşük istifa oranı: En İyi İşverenler™ listesine giren organizasyonların çalışan devir hızı, diğer şirketlere kıyasla yarı yarıya daha düşük.

Yüksek refah ve mutluluk seviyesi: En İyi İşverenler™ listelerindeki organizasyonların çalışanlarının %58'i, refah ve mutluluk seviyelerinin yüksek olduğunu belirtiyor.

Yüksek inovasyon seviyesi: Great Place To Work® araştırmasına göre, kendilerini iyi hisseden çalışanlar, işlerine daha fazla katılım gösteriyor ve yeni fikirler üretme konusunda daha istekli oluyor.

Zorluklara karşı dayanıklılık: Great Place To Work®’ün yürüttüğü araştırma sonuçlarına göre, zorluklara karşı en hızlı toparlananlar, yüksek güvene dayalı kültürlere sahip, kapsayıcı bir çalışma iklimi oluşturmuş organizasyonlar.

3,33 kat daha iyi finansal performans: İstifa oranının düşük olması, çalışanların üretken ve inovatif olması, zorluklara karşı dayanıklılık gibi etkenler şirketin uzun vadeli finansal başarılarına da olumlu yansıyor.

2024 stratejilerine çalışan deneyimini dahil ederek, “En İyi İşveren” olmanın avantajlarından faydalanmak isteyen kurumlar Great Place To Work®’ten destek alabilirler.

Great Place To Work® araştırmaya dayalı güçlü metodolojisi ile şirketleri çalışan deneyimi açısından değerlendirerek, güçlü yönlerini ve geliştirmeye açık alanlarını içeren bir yol haritası oluşturuyor.

Great Place To Work harika iş yeri sertifikası ve “En iyi İşveren” unvanına sahip olan organizasyonlar; global çapta güvenilir, adil, çalışan memnuniyeti ve gelişimini önemseyen tescilli bir işyeri olarak çalışanlar için cazip konuma geliyor.

Great Place To Work® Türkiye Ülke Direktörü Özgür Taşkın, “Çalışan deneyimi, sürdürülebilir başarı için kilit bir rol oynuyor.

Çalışanları mutlu ve bağlı hissettiren, üretkenliklerini ve inovasyonlarını artıran organizasyonlar, hem çalışanları hem de şirketleri için daha başarılı oluyor” dedi.

Ekleme Tarihi: 1 Şub 2024 13:00