Dünya Güncelleme Tarihi: 18 Ara 2016 18:32

Suudi Arabistan'dan flaş Trump önlemi!

Trump sonrası bölgedeki tutumundan endişe eden Suudi Arabistan, ABD yönetiminin Riyad'a yönelik tavrını ortaya koyana dek ülkedeki yatırımları durdurma kararı aldığı iddia edildi.

Suudi Arabistan'dan flaş Trump önlemi!

Suudi Arabistan'ın Trump yönetimi Riyad’a yönelik stratejisini ortaya koyana dek yatırımlarını durdurduğu iddia edildi.

Suudi Arabistan, ABD'de 20 Ocak'ta Beyaz Saray'a yerleşecek olan Donald Trump yönetiminin stratejileri belli olana kadar yatırımlarını durdurma kararı aldı. ABD'de Suudi Arabistan'a 11 Eylül saldırılarından dolayı dava açılmasına imkan tanıyan yasa tasarının kabul edilmesi ve yasanın savunucusu Donald Trump'ın başkan seçilmesi, üst düzey Suudi yetkilileri ABD'deki finansal stratejileri konusunda yeniden düşünmeye itti. Yeni Şafak'ın haberine göre Ulusal varlık fonunun karar mekanizmasına yakın bir isim, Suudi Arabistan'ın, Beyaz Saray'ın yeni yönünü ve 11 Eylül yasasının etkilerini anlayana kadar hükümet fonlarının ABD yatırımlarını durdurduğunu söyledi.

BÜYÜK YATIRIM İZNİ YOK

Kongre'de 11 Eylül yasasını oylama öncesinde Trump “Başkan seçilirsem masama gelen yasayı onaylayacağım” demişti. Suudi Arabistan'a yönelik bir başka tehdit de Trump'ın ABD petrol üretiminin arttırılmasına ve ithalatını sınırlandırmaya destek vermesi olmuştu. ABD rafinelerinde hisseleri olan Suudi şirketler petrokimya alanında genişlemek istiyor. Ancak Trump'ın danışmanları, Suudi Arabistan'ın ABD'de petrokimyasal tesislerine sahip olmasına karşı çıkıyor.

Ekleme Tarihi: 18 Ara 2016 18:32