Ekonomi Güncelleme Tarihi: 11 Eyl 2016 01:34

TAB Gıda "sektöründe en fazla çalışanı olan şirket” oldu

Türkiye’nin hızlı servis restoran zinciri sektörü lideri TAB Gıda, yurt genelinde istihdama sağladığı katkıyla zirveyi kaptırmıyor.

TAB Gıda
Capital Dergisi’nin her yıl geleneksel olarak açıkladığı “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” araştırması sonuçlarına göre TAB Gıda “kendi sektöründe en fazla çalışanı olan şirket” oldu.

Türkiye genelinde 1000’e yakın restoranıyla hizmet veren ve Burger King, Popeyes, Sbarro, Arby’s ve Usta Dönerci olmak üzere bünyesinde 4 global ve 1 yerel markayı bulunduran TAB Gıda’nın ülke istihdamına sağladığı katkı, Capital Dergisi’nin her yıl açıkladığı ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ araştırmasıyla bir kez daha tescillendi.

2015 yılı rakamlarının dikkate alındığı Capital 500 Araştırmasında TAB Gıda, kendi sektöründe en fazla çalışanı olan şirket olarak yer aldı. 13 bin 258 kişinin istihdam edildiği TAB Gıda’da franchise restoranlarıyla beraber 20 bin çalışan bulunuyor.

TAB Gıda, geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK ) 10. Yıl temalı Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda da Türkiye’deki on binlerce şirket arasından “En Çok İstihdam”, “En Çok Kadın İstihdamı” ve “En Çok Engelli İstihdamı” sağlayan ilk 10 şirket arasında yer almıştı.

Ülke genelinde 600’den fazla Burger King, 150’den fazla Popeyes, 90’a yakın Sbarro, 50’den fazla Arby’s ve 50’den fazla Usta Dönerci restoranıyla hizmet veren TAB Gıda, aynı zamanda Burger King’in dünyadaki en büyük master franchisee’si olma özelliği taşıyor. Sadece geçtiğimiz yıl 400 milyon kez hizmet veren TAB Gıda’nın başarısı ülke sınırlarını aşmış durumda.

TAB Gıda’nın kurduğu TAB Akademi, Avrupa’ya örnek oldu

TAB Gıda, çalışanlarının eğitim ihtiyaçlarını ve gelişim alanlarını tespit ederek kişisel, mesleki ve yönetsel gelişimlerini sağlamak üzere kurduğu TAB Akademi’yle hem dijital ortama taşıdı ve ayrıca İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin olmak üzere 4 adet ana eğitim merkezine sahip.

20 yılı aşkın bir süre içerisinde yüz binlerce kişiyi eğitimden geçirdiklerini söyleyen TAB Gıda İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Asok; “TAB Akademi eğitimlerimizde başarılı olan çalışanlarımıza terfi şansı sunuyoruz; sistemimiz tamamen çalışanlarımızın motivasyonunu ve verimliliğini arttırmaya yönelik olarak geliştirildi.

Bizim eğitim sistemimizde globalden farklı olarak, genel kültür ve yetenek ile kişisel gelişime yönelik dersler de yer alıyor. Çalışanlarımızın yalnızca işbaşı eğitimlerle iş becerilerini değil, tüm alanlardaki yetkinliklerini geliştirmeyi hedefledik ve oldukça başarılı olduk.

Bu başarımız yurtdışı operasyonları tarafından da farkedildi; EMEA bölgesi Burger King operasyonu İK süreçlerini yönetirken, TAB Akademi eğitimlerini kendisine örnek aldı. Grubun holding şirketi olan TFI TAB Gıda Yatırımlarının bir iştiraki olan Burger King China operasyonunda da aynı eğitim sistemini kullanıyoruz.

Yine dünyada ilk kez TAB Gıda tarafından kullanılan ve restoranlarımızın performanslarına göre belirlenen prim sistemi global tarafından ilgiyle takip edilen bir diğer uygulamamız. Bundan sonraki hedefimiz, tüm eğitim ve sınavlarımızı dijitalleştirerek standardizasyon sağlamak ve erişilebilirliği arttırmak.” diye konuştu.

TFI ayrıca 2012 yılında 1,3 milyar nüfuslu Çin’de 65 restoranla başladığı Burger King operasyonunda 500 restoran sayısına ulaşmış durumda ve Çin’deki restoranlarında da yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Restoran sayısı 3 bine çıkacak

SGK araştırmasından sonra Capital 500 araştırmasında da karşılaştıkları tablonun kendilerini gururlandırdıklarını söyleyen TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, ülke genelinde istihdam artışına katkıda bulunmayı bir görev saydıklarını söyledi. Caner Dikici, “TAB Gıda olarak 2016 yılında %20 büyüme hedefimiz mevcut; dolayısıyla bu büyüme hedefi istihdam planlarımıza da yansıyor. 2016 yılı için TAB Gıda olarak 20 bin çalışanımız dışında, en az 1500-2 bin kişiye ek istihdam sağlamayı planlıyoruz. 2016 Türkiye’de 100, Çin’de 200 olmak üzere toplam 300 restoran açmayı planlıyoruz. 2020 yılına kadar ise Çin ve Türkiye’deki restoran sayısını 3 bine çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 11 Eyl 2016 01:34