Ekonomi Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 22:15

Tamamlayıcı sağlık sigortası’nda büyüme 1 yılda 2.5 katı aştı!

Bir yılda 2.5 kat büyüyerek 76.7 milyon TL’yi aşan tamamlayıcı sağlık sigortasına olan talep hızla artıyor.

Tamamlayıcı sağlık sigortası’nda büyüme 1 yılda 2.5 katı aştı!

Dünyanın lider sigorta brokerliği ve risk yönetimi şirketi Marsh’ın Türkiye CEO’su Hakan Kayganacı, tamamlayıcı sağlık sigortasının özel sağlık sigortalarının kapsama alanının da genişlemesini sağladığına dikkat çekerek,  “Gelecek dönemlerde toplu iş görüşmeleri sırasında sendikalar da bu konuda talepkâr olacak” dedi. Kayganacı, bu konuda teşvik çalışmalarının da yürütüldüğünü söyledi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından finanse edilen sağlık sigortası ile isteğe bağlı özel sağlık sigortasının bileşiminden ortaya çıkan, tamamlayıcı sağlık sigortası son yıllarda büyük bir taleple karşı karşıya. Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’nin tuttuğu istatistiklere göre Haziran 2015’te 29.8 milyon TL olan toplam prim üretimi, Haziran 2016’da 2,5 katının da üzerinde büyüyerek 76.7 milyon TL’yi aştı. Aynı dönemde sigortalı sayısı da 109 bin 420’den 238 bin 646’ye çıktı. Dünyanın lider sigorta brokerliği ve risk yönetimi şirketi Marsh’ın Türkiye CEO’su Hakan Kayganacı, ürünün şu anda 13 şirket tarafından pazarlandığını söyledi.  

Yaygınlığı her geçen yıl artıyor

Kayganacı, özel sağlık sigortasının yıllardır özel hastanelerin daha fazla olduğu büyük illerde gelir seviyesi yüksek kişiler tarafından ya da kurumsal şirketler tarafından çalışanları için alındığına dikkat çekerek tamamlayıcı sağlık sigortası ile birlikte bu kuralın da değiştiğini belirtti. Özel sağlık sigortasının Türkiye’de daha yaygın bir coğrafyaya yayıldığına dikkat çeken Kayganacı, “Primlerin yüksekliği nedeniyle daha önce çalışanlarına hiç poliçe alamamış ya da çalışanlarının bir kısmına poliçe almış olan şirketler artık çalışanlarının tümüne poliçe almaya başladı. Yıllardır sigortalı sayılarında çok büyük artışlar olmazken artık bu yeni poliçe ile sigortalı sayılarında ciddi artışlar olmaya başladı” dedi. Kayganacı, diğer taraftan özellikle kurumsal poliçeler ile bireysel poliçeler arasında dengenin kurulmuş olmasının özellikle bireysel poliçelerden para kazanan sigorta şirketlerini memnun ettiğini de sözlerine ekledi.  

Teşvik çalışmaları yürütülüyor

Son aylarda Türkiye’nin en büyük şirketlerinin de mavi yaka çalışanlarına bu üründen aldığına dile getiren Kayganacı, bu örneklerin şirketler tarafında tamamlayıcı sağlık sigortasına olan ilgiyi artırdığını belirtti. Kayganacı, “Gelecek dönemlerde toplu iş görüşmeleri sırasında sendikaların da bu konuda talepkâr olacağını düşünüyoruz. Uzun dönemde bu konuda hükümetin de teşvik verme çalışmaları yürüttüğü bilinen bir konudur ve gelen teşvik ile şu an zaten hızlı olan artış trendinin daha da artarak devam edeceği beklentisini arttırmaktadır” şeklinde konuştu. 
 

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 22:15