Emlak Güncelleme Tarihi: 31 Eki 2023 10:46

Tapu sahipleri dikkat!

Ev, arsa, arazi, işyeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödediği Emlak Vergisi hakkında önemli bilgilere ulaşabilirsiniz. İkinci taksit ödemesi için son tarih 30 Kasım'dır. Ödemeyi zamanında yapmayanlara gecikme faizi uygulanır.

tapu senedi

Ev, arsa, arazi, işyeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibi, her yıl ödemekle yükümlü olduğu Emlak Vergisi ile ilgili belirlenen ödeme tarihleri konusunda dikkatli olmalıdır. Bu yılın ikinci taksit ödemesi için son tarih 30 Kasım'dır. Bu tarihe kadar ödemesini yapmayanlara gecikme faizi uygulanacaktır.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, emlak vergisine sahip bir mülkü olan ancak mülk dışında herhangi bir geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler vergi muafiyetinden faydalanabilirler.

Ayrıca, sadece bir adet gayrimenkul ya da hisse sahibi olanlar da emlak vergisinden muaf tutulmaktadır. Ancak muafiyetten yararlananlar ödemelerini yaptıklarında, vergiyi ödedikleri süre kadar geri ödeme alabilirler.

Emlak vergisi ödemesi için belediyelerden temin edilen beyanname doldurulmalıdır. Beyanname doldurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bir bina ise kullanma izni fotokopisi de hazır bulundurulmalıdır. Beyanname için meskenin bulunduğu adres, mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası da belirtilmelidir.

Ödemeler her yıl Mart ayında başlamaktadır ve 31 Mayıs tarihinde sona ermektedir. İstenilen durumda vergiyi peşin olarak ödeyebileceğiniz gibi, iki eşit taksit halinde de ödeme yapabilirsiniz. Ödeme seçeneklerinden dilediğinizi tercih ederek ödemiş olduğunuz verginin yıllara yayılmış geri ödemelerini de alabilirsiniz.

Ekleme Tarihi: 31 Eki 2023 10:41