Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 17 May 2016 10:30

Tarih tekerrür eder mi?

Tarih tekerrür eder mi?
Bütün sezonun acısı bir maçta çıkar mı? Çıkıyormuş… Pazar akşamı hepimiz öğrendik. Başkanından, malzemeci Süreyya babaya herkes korkuyordu maçtan…

Sadece futbolcular korkmuyordu anlaşılan. Teknik direktör Şenol Güneş dahi maçtan önce beraberlik bizim için fena sonuç olmaz diyordu. Ama 11 güzel yürekli çocuk 7 yıllık hasrete son vermek için sahadaydı.

Aslında Şenol hocanın beraberlik fena olmaz sözüne de aldanmamak lazım. Sahaya sürdüğü takımı görünce anladık ki hiç te Çanakkale geçilmez yapmayacak Beşiktaş. Bayağı ofansif bir kadro vardı karşımızda.

Nitekim ilk dakikalarda biraz rakibini tartan Beşiktaş sağdan, soldan ve ortadan sarsmaya başladı Osmanlı savunmasını. Sonunda beklenen golde Marcelo Antônio Guedes Filho’nun altın kafasından geldi.

Bir sıfır öne geçen takımın kendine güveni de gelmişti. Tam ikinci gol gelse de rahatlasak diyen taraftarı duyan Marcelo Antônio Guedes Filho takımın ikinci golünü de kaydediyordu.

Attığı gollerle gelecek yıl da takım da kalmayı garantiledi bir yerde. Devamında gelen Mario Gómez García’nın golü José Ernesto Sosa’nın direkte patlayan şutunu ve Ricardo Andrade Quaresma Bernardo’nun da direkte patlayan jeneriklik Rabona’sını unutturuyordu.

Yenilen gole nazar boncuğu dersek, hatasız maç çıkartan Tolga Zengin de kendinden bekleneni yerine getirdi. Gelecek yıl için defans ve kaleye yapılacak sağlam birkaç yatırım sonrası Avrupa’da da iş yapacağı kesin olan bu takımın, bu haliyle bile gelecek yıl ligi sürklase edeceği açıktır.

Bu noktada geleceği gören rakip takım yöneticilerinin önlem almaya çalıştığını görmek için dahi olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Cem Papila’nın skandal yönetimi sonucu 9 puan önde olan takımın nasıl derbeder olduğunu hatırlatmaya gerek var mı bilmiyorum.

Doping testi sonuçlarının maçtan önce açıklanmayacağı bilinmesine rağmen, hatta ancak şampiyonluğun tescili sonrasında öğrenilebilecek olmasına rağmen neden yapıldığını hiçbir mantık bana açıklayamıyor.

Özellikle örnek alınan futbolcuları düşündüğümde acaba diyorum gelecek yıl puanı silinen ve kilit oyuncuları cezalı olan bir Beşiktaş neyi, ne kadar sürklase edebilir. Bu sorunun cevabını umuyorum ben kadar, Fikret Orman da düşünüyordur.

Aksi halde gelecek yıl Feda ve Sefa yıllarından sonra Cefa yılı oluverir.  Mehmet Akif’in de dediği gibi “Tarih, tekerrürden ibarettir derler. İbret alınsaydı tarih hiç tekerrür eder miydi?”

[email protected]

Ekleme Tarihi: 17 May 2016 10:30