Yemek Güncelleme Tarihi: 9 Haz 2022 12:55

Tayland'da esrar yasallaştı: Sağlık Bakanı 'esrarlı tavuk' tarifi yayınladı

Sert uyuşturucu yasalarıyla bilinen Güneydoğu Asya ülkesi Tayland'da evlerde kenevir yetiştirmek ve esrar satmak yasallaştı, vatandaşlara bir milyon kenevir fidesi dağıtılmaya başlandı.

Tayland'da esrar yasallaştı: Sağlık Bakanı 'esrarlı tavuk' tarifi yayınladı

Tayland'da evlerde kenevir yetiştirmek ve esrar satmak yasallaştı. Tayland sert uyuşturucu yasalarıyla bilinen Güneydoğu Asya'da bu yönde adım atan ilk ülke oldu. Hükümet yerli esrar ticaretinin tarım ve turizme katkı yapması hedefiyle vatandaşlara bir milyon kenevir fidesi dağıtılmasına başlandı. Hükümet esrarla ilişkili suçlardan cezaevlerinde bulunan 4 bin kişiyi de tahliye etmeyi planlıyor. 

SAĞLIK BAKANI: THC ORANI YEMEKLERDE YÜZDE 0,2'Yİ GEÇEMEYECEK 

Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı Anutin Charnvirakul "Bu hem halk hem de devlet için esrar ve kenevirden para kazanma fırsatı yaratacak" diyor. Facebook hesabından esrarlı tavuk tarifi paylaşan bakan, esrarın içindeki etkin madde olan tetrahydrocannabinol (THC) oranının yemeklerde yüzde 0,2'yi geçemeyeceğini belirtti. Ülke genelinde klinikler de hastalarına tedavi amaçlı esrar verebilecek. 

KAMUSAL ALANDA YASAK

Tayland 2018'de Asya'da tedavi amaçlı esrar kullanımını yasallaştıran ilk ülke olmuştu. Kamusal alanda esrar içmek ve THC oranı yüzde 0,2'den yüksek olan ürünlerin satışı ise yasak olmaya devam edecek.

Tayland'da bu yasa çıkmadan önce de pek çok şirket kenevir bazlı ürünler satıyor ve restoranlar geleneksel yemeklere kenevir yaprağı ekliyordu. Yetkililerin bu ürünlerdeki THC oranını nasıl denetleyeceği ise merak konusu. (BBC Türkçe)

Ekleme Tarihi: 9 Haz 2022 12:55