Güncel Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:29

TBMM'de yumruklu kavga! HDP'li vekil revire kaldırıldı!

Meclis’te yaşanan kavgada AK Partililer ile HDP’liler yumruklaştı, burnu kanayan HDP’li Behçet Yıldırım’a revirde müdahale edildi.

TBMM'de yumruklu kavga! HDP'li vekil revire kaldırıldı!

İSTANBUL'daki hain terör saldırısı TBMM'de de sinirleri gerdi. Genel Kurul'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın sözlerine tepki gösteren HDP'li milletvekilleri ile AK Partililer yumruk yumruğa kavga etti. Aldığı darbeyle burnu kanayan HDP’li Behçet Yıldırım’a revirde müdahale edildi.

Genel Kurul’daki bütçe görüşmesinde HDP sözcülerine tepki gösteren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, demokratik siyasetten ve barıştan bahsedenlerin aptal rolü oynayarak Avrupalı politikacıları kandırabileceğini; ancak milleti kandıramayacaklarını söyledi. Akdağ, HDP'den PKK'nın adını söyleyerek terörünü lanetlemelerini istedi.

"MİLLETİN BU SÖZLERE KARNI TOK"

HDP'lileri işaret ederek "Her türlü şiddeti kınıyoruz" ifadelerinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Akdağ, 44 şehit gerçeğinin acı olduğunu, milletin bu acıyı hissederken, birilerinin de bunu yüreklerinde hissetmek zorunda olduğunu söyledi. Akdağ, bu acı hissedilmedikçe demokrasiden bahsedilmemesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Öyle ‘Her türlü şiddeti kınıyoruz’ gibi yutturamayacağınız ifadelere bizim de karnımız tok, Türk milletinin de karnı tok. Ama söyleyemezsiniz, neden söyleyemeyeceğinizi de biliyorum. Çünkü iradeniz sizin elinizde değil, iradeniz o bombayı oraya koyanların elinde. Gücünüz yok, iradeniz yok. Burada gelip bir tiyatroda konuşur gibi konuşup yerinize oturuyorsunuz."

BAKANIN MUHATABI ÖRGÜT DEĞİL

Akdağ’a yanıt veren HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ise, Bakan’ın terör kurbanlarıyla ilgili sözlerine tepki gösterdi. Akdağ'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı olarak terör örgütüne hitap ettiğini iddia eden Bilgen, iradeden bahsedenlerin anayasa teklifinde neye imza attıklarını bilmediklerini ileri sürdü.

KURAN ÇIKIŞIYLA İPLER KOPTU

Akdağ’dan önceki konuşmasında “Bakınız Allah’ın resulü ne buyurmuş: ‘İnsanlar arasında en çok sevmediğim kimse barışa yanaşmayan inatçı hasımdır’ hadisi. Ayeti kerimede diyor: ‘Ves sulhu hayrun’, ‘Barış daha hayırlıdır” diyen HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan da kürsüden Akdağ’a tepki gösterdi.

Aslan’ın “Buyurun Kuran-ı Kerim’i hakem yapalım. ‘Kuran-ı Kerim yok’ diyorsanız, İncil, Zebur, Tevrat, Budizm, Hinduizm; ne istiyorsanız hakem belli, hakemi kabul edin. Biz size ‘Kuran’a buyurun’ diyoruz” sözlerine AK Parti sıralarından tepkiler yükseldi. Gerilimin tırmanması üzerine Başkanvekili Akif Hamzaçebi görüşmeye ara verdi.

ARA VERİLDİ ARBEDE YAŞANDI

Bu sırada AK Parti Milletvekili Gökçen Enç’in HDP sıralarına yürümesiyle diğer milletvekilleri de toplanınca arbede başladı. AK Partili Enç ile HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp’in kavgasını araya giren CHP’liler güçlükle engelledi. Arkadaşlarınca uzaklaştırılan iki kadın milletvekili birkaç kez daha birbirlerinin üzerine yürüdüler. AK Parti grubunu CHP’liler HDP sıralarından uzaklaştırmaya çalışırken, HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ile AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ kavgaya tutuştu. İki milletvekilinin yumruklaşmalarını bazı partililer durdurmaya çalıştı. Bir süre arbedeyi önlemeye çalışan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan daha sonra sinirlenerek HDP’lilerin üzerine yürüdü. 

BURNU KANADI

Aldığı darbeyle burnu kanayan HDP’li Behçet Yıldırım’a revirde müdahale edildi. Hamzaçebi, oturumu açtığında, “Bir milletvekili arkadaşımızın revire kaldırıldığını öğrendim. Şiddeti asla onaylamıyorum. Kadın milletvekillerimize yönelik cinsiyetçi sözler olduğu bana iletildi. Asla onaylamıyorum, lütfen dikkat edelim” diyerek uyardı.

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:29