Dünya Güncelleme Tarihi: 26 Ağu 2016 12:32

"Terör örgütü PKK Mesut Barzani'ye darbe hazırlığı yapıyor"

Mete Yarar, PKK'nın Mesut Barzani'ye karşı bir darbe hazırlığında olduğunu ve Barzani'nin buna karşı büyük bir hazırlık yaptığını söyledi.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Barzani'nin PKK'nın bir numaralı hedefi olduğunu ve Barzani'nin gitmesi için büyük bir ayaklanmanın planlandığını söyledi.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in sunduğu "Akılda kalanlar" programında çapıcı açıklamalar yaptı.

İşte o açıklamalar:

"BARZANİ'NİN 40 KÖYÜ PKK'NIN İŞGALİ ALTINDA"

"...PKK'nın en fazla saldırdığı grup Barzani'dir. Barzani'nin yaklaşık 40 köyü PKK tarafından işgal altındadır. Barzani'nin PKK ile mücadele sırasında verdiği kayıp 3 bin peşmergedir. Yani Barzani'nin evet yanlışları vardır, o coğrafyanın kurallarına göre oynamıştır ama başka bir toprağın çocuğu, onun ne kadar yapabileceğinin kıstaslarını koyarak konuşmak lazım.

"BARZANİ, PKK DESTEKLİ DARBEYE HAZIRLIK YAPIYOR"

Bugün bölgedeki bulunan TSK'nın orada kalmasını sağlayan Barzani'nin desteğidir. Irak merkezi Hükümeti, Türk askerlerinin PKK ile mücadele etmesini istemiyor. Buna karşı çıkan Barzani'dir. Zaman zaman kızdığım söylemleri olmuştur. Başka bir coğrafyanın adamı daha fazla ne yapabilir bilmiyorum.

"PKK'NIN BİR NUMARALI HEDEFİ BARZANİ"

Barzani, PKK'nın bir numaralı hedefinde. Kendisine yapılacak olan darbe girişimine hazırlık yapıyor Erbil'de. PKK destekli bir ayaklanmanın ve başka bir ülkenin desteği ile ayaklanmasına hazırlık yapıyor. Barzani'nin arkasından gelecek kişinin Türkiye ile ortak hareket edeceği konusunda kesin bir şey yok. Türkiye, Taliban'a karşı Barzani'yi korudu."

Ekleme Tarihi: 26 Ağu 2016 12:32