Güncel Güncelleme Tarihi: 13 Ara 2016 18:16

Terör soruşturmasında 28 ilde 568 kişi gözaltında

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili 28 ilde 568 kişi gözaltına alındı.

Terör soruşturmasında 28 ilde 568 kişi gözaltında

İçişleri Bakanlığı 28 ilde düzenlenen terör soruşturmaları hakkında bilgi verdi.

28 İLDE 568 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

PKK/KCK terör örgütüne yönelik, 12-13 Aralık 2016 tarihlerinde 28 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 568 kişi gözaltına alınmıştır.

İller ve gözaltı sayıları şöyle:

ADANA: PKK/KCK terör örgütüne üye olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak suçlarından aralarında HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 29 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ANKARA: PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen, aralarında HDP yöneticisinin de bulunduğu 17 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ANTALYA: Sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edilen 7 şahıs, terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 7 şahıs olmak üzere 14 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ARDAHAN: PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 1 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

BALIKESİR: PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak, finansal destek sağlamak suçlarından dolayı HDP il ve ilçe yöneticilerinden toplam 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

BATMAN: PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

BİNGÖL/Karlıova: PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 1 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

BİTLİS: PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 23 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

DİYARBAKIR: PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 19 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ELAZIĞ/Karakoçan: PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan 7 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ERZİNCAN: PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ESKİŞEHİR: PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından aralarında HDP yöneticisinin de bulunduğu 3 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

GAZİANTEP: PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen aralarında HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 43 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

HAKKARİ: PKK/KCK terör örgütü adına, sözde Siyaset Akademisi, sözde Kent Meclisi ve buna bağlı alt yapılanmalar içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

IĞDIR: PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 1 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

İSTANBUL: PKK/KCK terör örgütünün siyasi yapılanması ile HDP İl yönetiminde faaliyet gösteren 23 şahıs ve sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edilen 14 şahıs olmak üzere toplam 37 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

İZMİR: Sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edilen 11 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

KARS/Kağızman:PKK/KCK terör örgütü adına yardım ve yataklık yaptıkları, eylem ve faaliyette bulundukları değerlendirilen aralarında DBP İlçe yöneticilerinin de bulunduğu toplam 3 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

KAYSERİ: PKK/KCK terör örgütü gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen 7 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

MANİSA: PKK/KCK terör örgütü adına gerçekleştirilen eylem ve faaliyetleri organize ettikleri tespit edilen aralarında HDP İl ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

MARDİN: PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

MERSİN: PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen aralarında HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 93 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

SİİRT: PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ŞANLIURFA: PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 194 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ŞIRNAK: PKK/KCK terör örgütü adına faaliyet gösterdiği değerlendirilen 9 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

TEKİRDAĞ: PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

TUNCELİ: PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

VAN: PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 6 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. PKK/KCK terör örgütüne üye olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak suçlarından aralarında HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 29 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Ekleme Tarihi: 13 Ara 2016 18:16