Otomobil Güncelleme Tarihi: 15 Oca 2021 00:36

Tesla Hindistan'a gidiyor Elon Musk onayladı

Elon Musk, Hindistan'ın beş eyaletteki Tesla merkezleri için planlarını iki kelimelik bir tweet ile doğruladı. Dünyanın en zengin adamı, "Söz verildiği gibi," diye yazdı.

Tesla Hindistan'a gidiyor Elon Musk onayladı

Tescil Şirketi web sitesinde bulunan ayrıntılara göre, Tesla India Motors ve Energy Private Limited kurulmuştur ve kayıtlı adres Lavelle Road, Bengaluru'dadır.

41,2 milyon takipçisine tepki gösteren Musk, Hindistan'ı bir sonraki varış noktası yapma konusunda tweet attı: "Söz verildiği gibi".

Tüm önemli şirket sorunları hakkında Twitter üzerinden iletişim kuran Musk, Hindistan planları hakkında daha fazla ayrıntı açıklamadı.

Tesla CEO'su son yıllarda Hindistan planları hakkında birkaç kez tweet attı. Ekim ayında, bir tişörtün fotoğrafının yer aldığı ve "Hindistan Tesla'yı istiyor" mesajını içeren bir gönderiye yanıt olarak "Kesinlikle gelecek yıl" demişti.

Pek çok insan, ülke nüfusunun çoğunun fakir olması durumunda Tesla için bir pazar olmadığını varsayıyor. Ancak, şirketin Hindistan'ın tüm nüfusuna araba satmayı amaçlamadığını anlamaları gerekiyor. Aslında, 1.387'de. milyar insanı hedefliyor, üretici daha küçük (tüm nüfusa oranla), ancak nüfusun oldukça zengin bir kesimini hedefliyor "diyor. 

"Ne kadar üzücü olsa da, bu nüfustan yaklaşık 1,3 milyar insan Tesla gibi bir arabayı alamayacak. Ancak, şirket için hala prim almaya gücü yetecek 85 milyonluk bir pazar var. araba. "

Karnataka Baş Bakanı BS Yediyurappa, Tesla'nın Hindistan'daki faaliyetlerine başlamak üzere Bengaluru'da araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezini kurduğunu bildirmek için tweet attı.

Yediyurappa, "Karnataka, Hindistan'ın Yeşil Hareketlilik yolculuğuna öncülük edecek. Elektrikli Araç Üreticisi Tesla yakında Bengaluru'da bir Ar-Ge birimi ile Hindistan'daki faaliyetlerine başlayacak. @Elonmusk'u Hindistan ve Karnataka'ya hoş geldiniz ve ona en iyi dileklerimi sunuyorum," diye tweet attı.

Tesla ayrıca Hindistan operasyonlarını başlatmak için Maharashtra, Gujarat, Tamil Nadu ve Andhra Pradesh gibi diğer eyalet hükümetleriyle de temas halinde.

Geçen yıl Ekim ayında Musk, kısa süre önce Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u 195 milyar dolarlık net serveti ile dünyanın en zengin adamı olarak devraldı.

Ekleme Tarihi: 15 Oca 2021 00:36