Asayiş Güncelleme Tarihi: 8 Şub 2024 21:00

THY uçağından 46 milyon euro çıktı

Münih Havalimanı'nda İstanbul'a gitmek üzere olan bir yolcu, içinde 1,4 milyon euro nakit bulunan bavullarla yakalandı.

euro

THY Uçağından 46 Milyon Euro çıkıt

Münih Havalimanı'nda İstanbul'a gitmek üzere olan bir yolcu, içinde 1,4 milyon euro nakit bulunan bavullarla yakalandı. Şahıs gözaltına alındı, para ve cep telefonlarına el konuldu. Daire aramasında daha fazla nakit para ele geçirildi.

Münih Gümrük Soruşturma Bürosu'nun açıklamasına göre, 27 Aralık 2023 tarihinde Münih Havalimanı'na gitmek üzere İstanbul'a giden bir yolcu, içinde 1,4 milyon euro nakit bulunan iki bavulla yakalandı.

Para Dolu Bavullar İle Şaşırttı

İran kökenli ve Almanya vatandaşı olan 44 yaşındaki bir adam, bavullarını teslim ettiğinde, rutin X-ray kontrollerinde görevli personel, bavulların içindeki parayı görünce şaşkına döndü.

Görevliler Derhal Yolcuyu Durdurdu

Görevli personel, parayı fark eder etmez Gümrük yetkililerine haber verdi ve bavulların sahibi olduğu bilindiği için yolcu, havalimanından ayrılmadan önce yakalandı.

Mahkeme Kararı İle Gözaltı ve El Koyma İşlemi Gerçekleşti

Landshut bölge mahkemesindeki bir soruşturma hakimi, şüphelinin kara para aklama iddiasıyla gözaltına alınmasına ve paraya el konulmasına karar verdi.

Daire Aramasında Ele Geçirilen Malzemeler

Münih Gümrük Soruşturma Ofisi müfettişleri, şüphelinin Fürstenfeldruck bölgesindeki dairesinde yaptıkları aramada küçük miktarlarda nakit para ve bir para sayma makinesi buldu.

Umarım bu düzenlemeler ve Markdown formatı istediğin şekilde uygundur.

Ekleme Tarihi: 8 Şub 2024 21:00