Medya Güncelleme Tarihi: 11 Nis 2025 00:39

Timur Soykan ve Murat Ağırel Hakkında Mahkeme Karar Verdi

Timur Soykan ve Murat Ağırel, “tehdit” ve “şantaj” suçlamasıyla gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen gazeteciler, adli kontrolle serbest bırakıldı.

murat ağırel timur soykan

🛑 İki Gazeteciye Şok Karar: Serbest Bırakıldılar ama Yasaklılar

Timur Soykan ve Murat Ağırel, “tehdit” ve “şantaj” suçlamasıyla gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen gazeteciler, adli kontrolle serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel, “tehdit” ve “şantaj” suçlamalarıyla gözaltına alındı. Sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan gazetecilerin evlerinde arama yapıldı, dijital ekipmanlara el konuldu. Emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edilmeden tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan iki gazeteci, haftada üç gün imza ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.


❗Ne Oldu?

Olay Detaylar
Suçlama TCK 106/1 (Tehdit), TCK 107/1 (Şantaj)
Şikayetçi Flash TV sahibi Erkan Kork
Operasyon Tarihi 10 Nisan 2025 (Sabah erken saatler)
Gözaltı Nedeni "Kaçma ve delilleri karartma şüphesi"
Serbest Bırakılma Adli kontrolle, yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 3 gün imza şartı ile
Tepki Gösterenler Mansur Yavaş, Burhanettin Bulut, Gökan Zeybek, Mahmut Tanal

🗣️ Gazetecilerden İlk Açıklama

Timur Soykan, gözaltına alınırken sağlık kontrolü sonrası yaptığı açıklamada:

"Çeteler kaybedecek, halk kazanacak. Bunların hepsi bitecek."
ifadelerini kullandı.

İfadesinde ise suçlamaları reddeden Soykan, "İddialar tamamen yalan. Bu bir susturma operasyonudur." dedi.

Murat Ağırel ise, "Erkan Kork'u şahsen tanımam, sadece gazetecilik yaptım." diyerek suçlamaların temelsiz olduğunu savundu. Ağırel ayrıca, Soykan'ın konuyla ilgisinin olmadığını belirtti.


⚖️ Hukuki Tartışma: Düşman Ceza Hukuku Mu?

Ağırel’in avukatı Enes H. Ermaner:

"İfade vermeye geleceğimiz biliniyordu. Buna rağmen gözaltı yapılması, açıkça Düşman Ceza Hukuku uygulamasıdır."


🧭 Tepkiler Çığ Gibi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut:

"Yeter! Gazetecilik suç değildir!"

Mansur Yavaş:

"Bu, düşünceye ve halkın haber alma hakkına karşı yürütülen bir mücadeledir."

Mahmut Tanal:

"Gazetecileri gözaltına almışsınız! Bekleyin, İstanbul’a geliyorum."


🔍 Arka Plan: Flash TV, PayFix ve Yasadışı Bahis İddiaları

Gözaltı kararının arkasında, kara para aklama suçlamalarıyla yargılanan Erkan Kork’un şikâyeti var. Gazetecilerin, Kork’un sahibi olduğu Flash TV ve elektronik ödeme şirketi PayFix ile ilgili yaptıkları haberlerin ardından “tehdit” edildiğini ileri sürdüğü bildirildi.

Ekleme Tarihi: 11 Nis 2025 00:39