Emlak Güncelleme Tarihi: 18 Şub 2024 23:00

TOKİ mağdurları Eskişehir'de eylemde: Çözüm yoksa oy yok!

* Eskişehir'de TOKİ mağdurları, kendilerine verilen 240 ay sabit ödeme ve yüzde 1 KDV sözünün tutulmasını talep ederek eylem yaptı.

TOKİ mağdur

TOKİ Mağdurları Eskişehir'de Eylemde: "Çözüm Yoksa Oy Yok!"

Eskişehir'de her hafta olduğu gibi bu hafta da Ulus Anıtı önünde bir araya gelen TOKİ mağdurları, hükümete seslendi. Mağdurlar, kendilerine verilen 240 ay sabit ödeme ve yüzde 1 KDV sözünün tutulmasını talep etti.

Topluluk adına açıklama yapan Serhan Alağaç, yetkililerin verdiği sözlerden caydığını ve şu taleplerde bulundu:

  • 240 ay sabit ödeme
  • %1 KDV

Alağaç, algı oyunlarıyla yüzde 1 KDV haklarının iptal edilmesini kabul etmeyeceklerini ve sabit ödeme olmadığı sürece taksitlere eklenecek her maliyetin 6 ayda bir zam göreceğini vurguladı.

Ayrıca, rezerv alanında olan evlerin hak sahiplerinin elinden alınma riskinin de olduğunu ve bu konuda garanti istediklerini dile getirdi.

Alağaç, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Biz böyle bir çözümle yapılacak KDV indirimini kabul etmiyoruz. Ayrıca KDV oranı proje bazında değil tüm sosyal konutlar için indirilmediği sürece de kabul etmiyoruz. Hükümet yetkilileri buradan niye vergi kazancı elde etmeye çalışıyorlar anlamıyoruz. İstanbul’daki arkadaşların yaptığı gibi sadece indirim ve yüzde 1 KDV kabul edilecek bir durum değildir. Bizler en başta bize verilen 0.49 vade farkıyla 240 ay sabit ödeme hakkından feragat etmeyeceğimizi, haklarımızı görüşmeler yoluyla alamazsak kurduğumuz dernek ile sonuna kadar arayacağımızı bildirmek isteriz. Başlıca insan hakkı olan barınma hakkımız bu şekilde elimizden alınamaz. Çözüm yoksa oy yok."

Ekleme Tarihi: 18 Şub 2024 23:00