Otomobil Güncelleme Tarihi: 12 Eki 2016 20:43

Toyota ve Suzuki’den otomotiv endüstrisi için dev ortaklık

Japon otomobil üreticisi Toyota ve Suzuki, çevre, güvenlik ve bilgi teknolojileri, konularında birlikte hareket etmek için ortaklık konusunu gündemlerine aldıklarını duyurdular.

Toyota ve Suzuki’den otomotiv endüstrisi için dev ortaklık
Toyota ve Suzuki tarafından yapılan ortak açıklamada; “Küresel otomotiv sektöründeki hızlı değişimlere ayak uydurabilmek için sanayide daha geniş işbirliğine ihtiyaç vardır. Otomotiv endüstrisi sadece konvansiyonel otomobil Ar&Ge’si yapmakla kalmıyor aynı zamanda çevre, güvenlik ve bilgi teknolojilerinin dahil olduğu gelişmiş ve ileri teknolojiye yönelik Ar&Ge çalışmalarını da devam ettiriyor. Şirketlerin de altyapı geliştirme çalışmalarında birlikte hareket etmeleri ve yeni endüstriyel standartlar belirlemeleri giderek daha fazla önem taşıyor” denildi.

Toyota ve Suzuki’nin, bağımsız çalışmaya ve rekabete devam edeceğinin altı çizilerek “Toyota ve Suzuki aynı zamanda; ilerideki fırsatlar için işbirliği konusunu değerlendirecek ve endüstri fikirleriyle ilgili diğer şirketlerle de iş ortaklığı yapmaya devam edecektir. Toyota ve Suzuki aynı zamanda standartlaştırma ve endüstri çalışmalarıyla ilgili olarak diğer şirketlerle de iş ortaklığı fikrine açıktır” açıklamasında bulunuldu.

Toyota başkanı Akio Toyoda, otomobil endüstrisinin çevresel koşullarla birlikte büyük bir değişim içinde olduğunu belirterek “Başarıyı sürdürmek için değişimlere yanıt vermemiz gerekiyor. Sizinle aynı tutkuyu ve hedefi paylaşan partnerleriniz olması çok önemli. Otomotiv endüstrisi gelişirken daha iyi otomobiller yapmamıza katkı sağlayacak yeni iş ortaklığı fırsatlarına her zaman açık olduğumuzu söylemek isteriz” dedi.

Suzuki Başkanı Osamu Suzuki de Toyota’nın endüstriye liderlik eden ve ileri teknoloji konusunda aktif olarak çalışan en güvenilir bir şirket olduğunu kaydederek “Suzuki’nin iş ortaklığı konusunda Toyota ile görüşmelere başlaması çok sevindirici. İlk kez bu ihtimal üzerinde Toyota’nın Onursal Başkanı Shoichiro Toyoda ile konuşmuştuk ve Başkan Akio Toyoda’nın da ilgi göstermesine minnettarım. Suzuki’nin geleceği konusunda görüşmeler yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Ekleme Tarihi: 12 Eki 2016 20:43