Ekonomi Güncelleme Tarihi: 18 Eyl 2023 19:00

Trendyol Esenyurt deposunda işçilerin haklı isyanı

Trendyol işçileri, Esenyurt depolarının çatısının çökmesi sonucu başlayan olaylara karşı 22 gündür eylemde.

trendyol protesto

Trendyol işçileri, Esenyurt depolarının çatısının çökmesi sonucu başlayan olaylara karşı 22 gündür eylemde. Mağduriyetlerini dile getiren işçiler, Trendyol'un tutumunu sert bir şekilde eleştiriyor.

Trendyol işçileri, Esenyurt depolarında yaşanan çatı çökmesinin ardından işlerinin güvencesizliğini ve mağduriyetlerini protesto etmek amacıyla 22 gündür eylemlerine devam ediyor.

Depo çatısının çökmesiyle ilgili işçilerin yaşadığı korku dolu anları anlatan bir işçi, "110 kişinin çalıştığı depoda çatı üstümüze çöktü. 5 adımla ölecektim. 5 adımla hayatım kurtuldu. 2021 yılının kasım ayından sonra Trendyol'un yaptıkları yüzünden benim beş adımla hayatım kurtuldu. Bakın 110 tane can. Trendyol için hiçbir şey..." dedi.

İşçiler, depo çökmesinin ardından Trendyol'un tutumunu eleştiriyorlar. Depoda yaşanan olay sonrasında şirketin tavrını sert bir şekilde eleştiren işçiler, şirketin olayı örtbas etmeye çalıştığını iddia ediyorlar. Bir işçi şunları söyledi:

Trendyol depo

"Dışarı çıktık, bize ne dediler biliyor musunuz? 'Fotoğraf, video kayıtları varsa silin' dediler. Deponun elektriği gitmiş, kimseyi içeride aramadılar. Tek dedikleri, 'içeride kimde kayıt varsa, kimde fotoğraf varsa silsin'... İçerideki herkesi tehditle susturdular. Nerede bunun kayıtları? Tadilata girdi. Her şey kendi menfaatleri için."

Trendyol işçileri, 22 gündür süren eylemlerinin ciddiyetini vurguluyorlar ve kendilerini muhatap almayan şirkete karşı kararlı bir duruş sergiliyorlar. İşçiler, ailelerini geçindirmek zorunda olan birçok insanın bulunduğunu ve bu mağduriyetlerin çözülmesi gerektiğini belirtiyorlar. Seslerini duyurmak ve mağduriyetlerini gidermek amacıyla eylemlerine devam edeceklerini ifade ediyorlar.

Ekleme Tarihi: 18 Eyl 2023 19:00