Biyografi Güncelleme Tarihi: 27 May 2022 00:50

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Mehmet Bostan kimdir?

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Mehmet Bostan kimdir?

Dev kuruluşların devredildiği Türkiye Varlık Fonu dikkatleri üzerine çekti. Peki Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan Kimdir?

Dev kuruluşların devredildiği  Türkiye Varlık Fonu dikkatleri üzerine çekti. Peki  Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Bostan Kimdir?

Varlık Fonu'na  Türkiye Cumhuriyet  Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ),  Türkiye Petrolleri AO (TPAO), Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT),  Borsa İstanbul AŞ,  Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin (TÜRKSAT) sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı,  Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hazineye ait hissesi ile  Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve  Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ( Çaykur) geçti. En son ise THY ve Halkbank  Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.  Bakanlar Kurulu Kararı bu dev kuruluşların devredilmesi gözleri fona ve yönetimine çevirdi. Peki Varlık Fonu Yönetimi AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Bostan kimdir?

Başbakanlıktan alınan bilgiye göre, Bostan'ın, 6741 sayılı Kanunun 2'nci maddesine göre Varlık Fonu Yönetimi AŞ Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanma kararı Başbakan  Binali Yıldırım tarafından onaylandı.

MEHMET BOSTAN KİMDİR?

1971  İstanbul doğumlu  Mehmet Bostan,  İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu ve  İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden İngilizce İşletme Yüksek Lisans (MBA) aldı.

İş hayatına 1995 yılında başlayan Bostan,  Denizbank'ta Kurumsal Bankacılık Yetkilisi, BNP Ak Dresdner Bank'ta Pazarlama Müdürü,  Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda Müdür görevlerinde bulundu. Son olarak Dresdner Bank AG  Türkiye Baştemsilcisi olarak görev alan Bostan,  1 Eylül 2009 tarihi itibariyle Güneş  Sigorta'da Mali İşler Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.Bu görevinin ardından  Vakıf Emeklilik Genel Müdürü oldu.

5/08/2013 tarihinde SPK tarafından  Turkcell Yönetim Kurulu Bağımsız Üyeliği'ne atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Bostan, iyi derecede İngilizce biliyor.

Mehmet BOSTAN, 26 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevine getirildi.

Ekleme Tarihi: 27 May 2022 00:50