Dünya Güncelleme Tarihi: 25 Haz 2025 11:59

Trump Adıyla Yola Çıktı Şimdi İflasın Eşiğinde

🏗️ Türkiye'de Trump Tower'ın isim haklarını alan Yeşil GYO'nun bağlı şirketi Yeşil Global İnşaat, iflasın eşiğinde.

trump

Trump Adıyla Yola Çıktı, Şimdi İflasın Eşiğinde

Yeşil GYO'nun ardından Yeşil Global de konkordato ilan etti

🏗️ Türkiye'de Trump Tower'ın isim haklarını alan Yeşil GYO'nun bağlı şirketi Yeşil Global İnşaat, iflasın eşiğinde. Şirket, İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusu yaptı.

📆 20 Haziran 2025 tarihinde görülen duruşmada mahkeme, şirket için 3 ay geçici mühlet tanıdı ve mal varlıklarına ihtiyati tedbir uygulanmasına karar verdi. Süreci denetlemek üzere mali müşavir Ramazan Demir konkordato komiseri olarak atandı.

📉 GYO’dan Global’e Zincirleme Kriz

🔺 Ana şirket Yeşil GYO, 5 Şubat 2025’te konkordato ilan etmişti. Ardından Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi şirkete geçici mühlet tanımış ve süreci 30 Nisan’da 1 ay daha uzatmıştı.

🏛️ Şimdi aynı kader, bağlı şirket Yeşil Global İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi de yakaladı. Şirketin konkordato davasının ilk duruşması 13 Eylül 2025’te yapılacak.

🇹🇷 Trump İsmini Türkiye'ye Taşımıştı

📌 Şirketin sahibi Kamil Engin Yeşil, 2006 yılında kurduğu Yeşil İnşaat’la Trump’ın Türkiye’deki isim haklarını almış, İhlas GYO’yu devralarak unvanı Yeşil GYO’ya çevirmişti.

💬 Ancak yüksek borçluluk, finansal daralma ve inşaat sektöründeki durgunluk; önce GYO’yu, şimdi de iştirakini konkordato noktasına getirdi.


#YeşilGYO #TrumpTowerTürkiye #İnşaatKrizi #Konkordato #İflas #GayrimenkulKrizi #YeşilGlobal #EkonomiHaberleri #TrumpİsimHakkı

Ekleme Tarihi: 25 Haz 2025 11:59