Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 9 Kas 2016 14:55

Trump'ın zaferi piyasalarda Kara Çarşamba etkisi yaşattı

Trump'ın zaferi piyasalarda Kara Çarşamba etkisi yaşattı
Yatırımcılar Donald Trump'ın başkanlık yarışından zaferle çıkmaya oldukça yaklaşması ile dolar pozisyonlarını hızla yeniden düzenlemelerini gerektirdi. ABD endeks vadeli kontratlarına gelen sert satış dalgası, dolar fiyatlarında dengesiz hareketlerini ortaya koymakta. 

USDTRY sabah saatleri itibari ile 3,2100 üzeri hareketlerde yeni rekor seviyelerinde rahatlığını koruyacak mı, bunu göreceğiz.  FED faiz artırımında %50 oran olasılığı kesinlik kazanırken tüm gelişen ülke para birimlerinde güçlü değer kaybı yaşanması USDTRY nin yeni rekorlara devam etme isteğini ortaya koyabilir. 

Altın, Beyaz Saray için kilit öneme sahip eyaletlerde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın beklenenden daha fazla destek almasının güvenli liman alımlarını getirmesinin ardından ons başına 1,300 doların üzerine sıçradı.

New York'ta işlem gören petrol vadeli kontratlar yüzde 4.3geriledi. Nymex'te işlem gören Aralık vadeli WTI petrol kontratları 1.91 dolar düşerek 43.07 dolara gerilemesinin ardından Hong Kong saatiyle 12:13'te 43.56 dolardan işlem gördü.

Şimdi ne olacak? 

Trump kesinleşir ise seçim kampanyası boyunca kullandığı agresif politika unsurlarını devre dışı bırakarak, öncelikle Ortadoğu konusunda ki politikası önem taşıyacak. Ayrıca ABD nin müttefik ülkeleri ile nasıl bir diyaloğu olacağı merak konusu. 
Bu kadar meraklı olmayı sevmez piyasa, doğal olarak tedirginliğini sert bir şekilde yansıtmasını bir süre seyir edeceğiz hep birlikte. 
 

Ekleme Tarihi: 9 Kas 2016 14:55