Dünya Güncelleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:27

Trump'ın kabine bombası Putin'in kankasını seçti

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın kabinesindeki isimler netleşmeye başladı. Listede Dışişleri Bakanlığı için adı geçen Rex Tillerson, Vladimir Putin'e yakın bir isim çıktı.

Trump'ın kabine bombası Putin'in kankasını seçti

ABD'de 8 Kasım'da yapılan seçimlerde başkan seçilen Trump'ın, kabinesindeki en önemli koltuklardan biri olan Dışişleri Bakanlığı için kararını verdiği bildirildi.

Associated Press'in haberine göre, Trump, oluşturduğu 'milyonerler kabinesi'nin Dışişleri Bakanlığı koltuğuna, ABD merkezli petrol ve doğalgaz şirketi Exxon Mobil'in Genel Müdürü Rex Tillerson'u (64) oturtmaya karar verdi.

PUTİN'E ÇOK YAKIN BİR İSİM

Exxon şirketi, Rusya’nın da aralarında olduğu 50’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 2013’te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tillerson’a ‘dostluk nişanı’ vermişti.

Wall Street Journal geçen hafta yayımladığı bir haberde Exxon Mobil CEO'su için "Putin'e Tillerson'dan daha yakın sadece birkaç ABD vatandaşı vardır" ifadesini kullanmıştı. Gazeteye konuşan kaynaklar, Tillerson'un, Putin'in Boris Yeltsin döneminden beri tanıdığını belirtmişti.

Ekleme Tarihi: 14 Ara 2016 15:27