Güncel Güncelleme Tarihi: 24 Ağu 2016 12:28

TSK'nın gözbebeği Bordo Bereliler Suriye'ye girdi

TSK ve koalisyon uçakları tarafından Cerablus'ta IŞİD'e yönelik askeri harekat başlatıldı. Bordo Bereliler, sınır bölgesinden Suriye topraklarına girdi, nokta operasyonlar düzenliyor.

TSK'nın gözbebeği Bordo Bereliler Suriye'ye girdi
TSK ve koalisyon uçakları tarafından Cerablus'ta IŞİD'e yönelik askeri harekat başlatıldı. TSK, IŞİD hedeflerine yönelik top atışları düzenledi. Öte yandan Bordo Bereliler, sınır bölgesinden sızma harekatıyla Suriye topraklarına girerek IŞİD'in direncini kırmak için nokta operasyonlar düzenledi.

DAKİKA DAKİKA NELER YAŞANDI?

Saat 04.00'te topçu ateşleri ve çok namlulu roketatarlarla atışlar başlatıldı.

04.05'te daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makineleri geçitler açmaya başladı.

05.45'te top atışlarına son verildi ve hemen ardından 06.08'de ilk hava harekatı harekatı düzenlendi. İkincisi hava harekatı 06.10'da ve üçüncü hava harekatı ise 06.30'da düzenlendi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 63 hedefe 224 atım yapıldı.



BORDO BERELİLER SURİYE'DE

TSK özel kuvvetleri unsurları, sınır bölgesinden sızma harekatıyla Suriye topraklarına girdi. Bordo Bereliler, kentin bazı yerlerinde IŞİD'in direncini kırmaya yönelik nokta operasyonlar düzenliyor.

Askeri harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

Terör örgütü IŞİD ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

Ekleme Tarihi: 24 Ağu 2016 12:28