Güncel Güncelleme Tarihi: 7 Eyl 2016 11:23

TSK strateji değiştirdi PKK'nın terörist elebaşları panikledi

Başbakan Yıldırım'ın savunmadan taarruza geçiyoruz açıklamasından sonra PKK'nın lider kadrosunu hedef alan operasyonlar başladı. PKK'nın elebaşları panikte.

TSK strateji değiştirdi PKK'nın terörist elebaşları panikledi
Genelkurmay Başkanlığı, önceki gün Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine yönelik hava harekatı sonucunda, aralarında terör örgütü lider kadrosunun da bulunduğu 30 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Geçtiğimiz gün Gara'ya gerçekleştirilen operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.

TSK'nın Gara Bölgesi'nde PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonda etkisiz hale getirilen 30 teröristin arasında 1 saha sorumlusu ve iki yardımcının yer aldığı öğrenildi.

ÜST KADRO PANİKTE!

Operasyonda PKK'nın saha sorumlusu ve iki yardımcının yer aldığı 30 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. TSK'nın PKK'ya ait yurt içi ve yurtdışı uzantılarına ilişkin hedeflerini vurmasının ardından örgütün lider kadrosunda panik oluştuğu kaydedildi. Örgütteki lider kadronun korku halleri telsiz konuşmalarına yansıdı. Operasyonda örgütün lider kadrosundaki Bayık ve Karayılan'ın öldürülüp öldürülmediği araştırılıyor. TSK ise havadan ve karadan operasyonu sürdürüyor.

KORKULARINDAN SÜREKLİ YER DEĞİŞTİRİYORLAR

Artan operasyonlar Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan gibi elebaşlarında paniğe neden oldu. Hainler korkularından sürekli yer değiştiriyor ve telsiz konuşması yapmaktan kaçınıyor

Başbakan Yıldırım'ın "PKK'lıların yurt içinde kümelendiği 10-12 yer var, buralara gireceğiz, her taşın altına bakacağız" sözleriyle kast ettiği terör kamplarını taranacak.

İŞTE HER TAŞIN ALTINA BAKILACAK O KAMPLAR!

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki askeri birlikleri ziyaret etti. Ziyareti sırasında ise terörle mücadele yeni bir dönemin başladığını, taarruza geçildiğini; her taşın arkasına her mağaraya girileceğini ifade etti. Daha sonra ise hudut geçişlerinin kontrol altına alınması gerektiğini ve PKK'lıların yurt içinde kümelendiği 10-12 yerin olduğunu belirterek buralara operasyon yapılacağını söyledi.

HİLTİYLE KAZIYORLAR

Yıldırım'ın bu açıklamasından sonra PKK'nın Türkiye sınırları içindeki alanlar merak konusu oldu. Güvenlik uzmanı ve eski özel kuvvetler personeli Abdullah Ağar, bu kamplar ve yerleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı: "Söz konusu alanlar sınır bölgesinden, Hakkari ve Şırnak'tan başlıyor. Daha sonra Van-Ağrı, Siirt, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır hattını izliyor. Arazi şartları çok sert. Yüksek dağların vadilerinde, hilti ile açtıkları mağaralarda gizleniyorlar. Belli bir alanda kamp kurup, yerleşik düzende yaşamıyorlar, gizleniyorlar. Zaman içinde çok katlı mağaralar, depolar, sığınıklar yaptılar."

İHA'LAR BULACAK

"Güvenlik güçleri tarafından bu alanlar temizlenecek. Ancak bu kolay ve kısa bir süreç olmayacak. PKK'nın yaşam alanı bulduğu yaklaşık 20 bölge var. Güvenlik birimleri öncelikle bu alanları havadan İHA'lar ile tespit edecek. Güvenlik güçleri karadan alana inip metrekare metrekare arama yapacak. Operasyonların ise taarruz helikopterleri ve savaş uçakları ile desteklenmesi gerekiyor. Bu süreç zorlu ve uzun geçecek. Çünkü örgüt de bu alanlara girilmesin diye her alanını bubi tuzakları ve el yapımı patlayıcılar ile döşedi. Ayrıca ellerinde sofistike silahlar dediğimiz güdümlü tank ve uçaksavar füzeleri olduğunu da biliyoruz. Kolay bir süreç olmayacak."

BU BÖLGELER TARANACAK

- Hakkari: Yüksekova ile Dağlıca arasındaki İki Yakalar, Cilo Bloğu, Buzul Dağı, Oramar-Dağlıca- Balkayalar Bloğu, Çağlayan-Güvendağı- Karadağ bölgesi,Şemdinli bloğu

- Şırnak: Beslerdereler, Gabar Dağı, Cudi Bloğu, Hezil Çayı'dan başlayarak sınır bloğu, Altıntepeler-Düğün Dağı-Gürvil Dağı-Büyükkaya Tepe bloğu, Kato bloğu

- Siirt: Herkekol, Yazlıca bloğu

- Van: Tendürek

- Ağrı: Ağrı Dağı Bloğu

- Diyarbakır-Bingöl: Hani, Lice, Kulp, Dicle, Ergani

- Muş: Şen Yayla

- Tunceli: Aliboğazı, Şeytan Deresi

- Hatay: Amanoslar

Ekleme Tarihi: 7 Eyl 2016 11:23