Yaşam Güncelleme Tarihi: 10 Şub 2023 00:59

Türkiye'de deprem riski en düşük iller

Kahramanmaraş merkezli 10 ili derinden etkileyen depremler sonrasında göçler de başladı. Depremzedeler deprem riski düşük illeti tercih ediyor.

deprem haritası

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve etkilerinin Malatya, Adıyaman, Hatay, Kilis, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın da yaşadığı 7.7’lik depremin ardından birçok ekibin elbirliği içerisinde olduğu kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor.

Deprem korkusu depremzedelerin daha güvenli şehirlere yönelmesine neden oldu.

Türkiye'de deprem riski fazla olan iller hangileri?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve etkilerinin çevre iller olan; Malatya, Adıyaman, Hatay, Kilis, Adana, Şanlıurfa, Osmaniye, Gaziantep ve Diyarbakır’ın da yaşadığı 7.7’lik depremin ardından kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Bu kapsamda vatandaşların merak ettiği deprem riski fazla olan illeri listeledik.

TÜRKİYE'DE DÜŞÜK DEPREM RİSKİ OLAN İLLER

Türkiye’nin deprem riski olan illeri belirlenirken iller beş farklı kategoride sınıflandırılıyor. Bu kapsamda dördüncü ve beşinci kategorideki illerin deprem riski düşük olarak nitelendiriliyor.

Türkiye’de dördüncü ve beşinci grupta yer alıp deprem riski düşük olan şehirler ise şu şekilde;

  1. Karaman,
  2. Kırklareli,
  3. Nevşehir,
  4. Aksaray,
  5. Konya,
  6. Edirne,
  7. Ankara,
  8. Niğde,
  9. Sinop,
  10. Giresun,
  11. Rize,
  12. Artvin,
  13. Trabzon
  14. Adana.

TÜRKİYE'DE YÜKSEK DEPREM RİSKİ OLAN İLLER

Türkiye’deki deprem haritasından elde edilen verilere göre riskli olan iller şu şekilde;

  1. Kocaeli
  2. Bolu
  3. Sakarya
  4. Bursa
  5. Balıkesir
  6. İzmir
  7. Manisa
  8. Aydın
  9. Muğla
  10. Denizli
  11. Burdur
  12. Kütahya
  13. Eskişehir
  14. Kayseri
  15. Kahramanmaraş
  16. Osmaniye
  17. Hatay
  18. Tokat
  19. Erzincan
  20. Erzurum
  21. Bingöl
  22. Hakkari

Türkiye'de deprem riski fazla olan iller hangileri? İstanbul deprem haritası: Giriş: 09.02.2023 - 10:48 Güncelleme: 09.02.2023 - 10:48 Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve etkilerinin Malatya, Adıyaman, Hatay, Kilis, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın da yaşadığı 7.7’lik depremin ardından birçok ekibin elbirliği içerisinde olduğu kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda merak edilen "Türkiye'de deprem riski fazla olan iller hangileri?" sorusunun cevabını haberimizin devamında bulabilirsiniz. ABONE OL HABERTURK.COM Son 33 yılda 59 şiddetli deprem yaşadık Gündem 39 dakika önce Son 33 yılda 59 şiddetli deprem yaşadık Adalet Bakanlığı: Deprem bölgelerinde savcılar, 7 gün 24 saat esasına göre görev yapıyor Gündem 31 dakika önce "Savcılar deprem bölgesinde 7/24 görev yapıyor"

Kızılay ve TSK'dan helikopterlerle yardım Gündem 44 dakika önce Kızılay ve TSK'dan helikopterlerle yardım Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, hangi dua ve sureler okunur? Diyanet ile adım adım cuma namazı kılınışı! Gündem 44 dakika önce Cuma namazı nasıl kılınır? İstanbul'da yardım toplama merkezleri listesi! 2023 İstanbul'da yardım toplama yerleri neresi? Gündem 50 dakika önce İstanbul'da yardım toplama merkezleri listesi!

SON DAKİKA DEPREM | Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem Gündem 1 saat önce Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem ÖNCEKİ SAYFALAR İÇİN TIKLAYIN Türkiye'de deprem riski fazla olan iller ve ilçeler hangileri? İstanbul deprem haritası! Türkiye en riskli deprem şehirleri ve bölgeleri Türkiye’de dördüncü ve beşinci grupta yer alıp deprem riski düşük olan şehirler ise şu şekilde;

Karaman,

Kırklareli,

Nevşehir,

Aksaray,

Konya,

Edirne,

Ankara,

Niğde,

Sinop,

Giresun,

Rize,

Artvin,

Trabzon

Adana.

Türkiye'de deprem riski fazla olan iller ve ilçeler hangileri? İstanbul deprem haritası! Türkiye en riskli deprem şehirleri ve bölgeleri TÜRKİYE'DE YÜKSEK DEPREM RİSKİ OLAN İLLER

Türkiye’deki deprem haritasından elde edilen verilere göre riskli olan iller şu şekilde;

Kocaeli

Bolu

Sakarya

Bursa

Balıkesir

İzmir

Manisa

Aydın

Muğla

Denizli

Burdur

Kütahya

Eskişehir

Kayseri

Kahramanmaraş

Osmaniye

Hatay

Tokat

Erzincan

Erzurum

Bingöl

Hakkari

İstanbul’da yüksek derecede deprem riski taşıyan ilçeler ise Zeytinburnu, Küçükçekçmece, Florya, Esenkent, Ispartakule, Ambarlı, Avcılar ve Haramidere’dir.

Ekleme Tarihi: 9 Şub 2023 23:00