Sağlık Güncelleme Tarihi: 18 Ağu 2016 12:01

Türkiye'deki kadınların yüzde 89'u kendini güzel buluyor

Philips’in bu yıl ikincisini hazırladığı Küresel Güzellik Endeksi raporuna göre Türkiye’de kadınların yüzde 89’u, araştırmaya katılan pazarlar içerisinde en yüksek ikinci rakamla, kendilerini güzel buluyor.

Türkiye'deki kadınların yüzde 89'u kendini güzel buluyor
Philips’in bu yıl ikincisini hazırladığı Küresel Güzellik Endeksi raporu, 11 ülkeden 11 binin üzerinde kadının katılımı ile gerçekleştirildi.  Araştırmaya göre Türkiye’de kadınların yüzde 89’u, araştırmaya katılan pazarlar içerisinde en yüksek ikinci rakamla, kendilerini güzel buluyor.

Philips tarafından ilk kez geçtiğimiz yıl hazırlanan Küresel Güzellik Endeksi raporunun ikincisi Amsterdam’da gerçekleştirilen Güzellik Zirvesi ile duyuruldu.

Bu yıl 11 ülkeden 11 binin üzerinde kadının katıldığı araştırma, bir yıl içinde yaşanan değişimi gözler önüne sererken, yeni trendlerin ve ilgi alanlarının keşfedilmesini de sağlıyor. 

Philips Kişisel Bakım Güzellik Lideri Rianne Meijerman rapora ilişkin olarak “Güzellik ve sağlık arasındaki bağlantı, bu yılki araştırmada her zamankinden daha da güçlü olarak karşımıza çıkıyor.

Küresel verilere bakacak olursak; her dört kadından üçü yani yüzde 76’sı sağlıklı olduklarında kendilerini daha güzel hissettiklerini söylüyor ve yüzde 78’i bu durumun özgüvenlerinin artmasını doğrudan etkilediğini düşünüyor.

Katılımcılara neyin kendilerini daha özgüvenli hissettirdiği sorulduğunda ise kadınların yüzde 70’i sağlıklı olmayı, mutluluğu yakalamayı ve saygı duyulan bir kişi olmanın önemini işaret ediyor.

Öte yandan, yalnızca yüzde 8’lik bir grup güzel görünmeyi özgüven konusunda birinci planda tutuyor. Bu da gösteriyor ki dünyadaki kadınların büyük çoğunluğu güzelliği dış görünüşün ötesinde bir kavram olarak tanımlıyor” dedi.

Philips Türkiye Personal Health Genel Müdürü Milena Elmasoğlu da “Bu raporun bize, kadınların güzellik anlayışı konusunda tek bir standardın olmaması gerektiğini gösterdi.” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Kişiye özel bakıma talep giderek artıyor.

Yapılan araştırma da gösteriyor ki Türkiye’de kadınların yüzde 46’sı saçları/ciltleri için en uygun ürünler konusunda kişisel tavsiyeler almak isterken,yüzde 57’lik bir kesim küresel trendle doğru orantılı olarak, gelecekte tüm güzellik ürünlerinin kendilerinin bireysel ihtiyaçlarına uygun hale getirilerek, kişiselleştirileceğine inanıyor.

Bu durum tüm kadınların farklı taleplerine odaklanan yeni çözümler üretmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Philips olarak teknoloji ve inovasyon yardımıyla kadınların ihtiyaçları doğrultusunda akıllı çözümler üretiyoruz”.

Kadınlar artık güzelliği kendi sözleriyle tanımlıyor…

Raporda ülkeler arasında güzellik algısı ve alışkanlıklarında önemli farklar göze çarpıyor. Katılımcıların yüzde 67’si herkesin güzellik anlayışının farklı olduğunu söylerken, yüzde 70’i evrensel bir güzellik tanımı yapılamayacağı konusunda hemfikir.

Dünya çapında geçtiğimiz yıla oranla ciddi bir özgüven artışı olduğunu ortaya koyan araştırmaya katılanların yüzde 57’si kendilerini güzel bulduklarını ifade ediyor. Güzel göründüklerine inanan kadınlar sıralamasında Türkiye yüzde 89 ile Hindistan’dan (yüzde 94) sonra ikinci sırada.

Türkiye’yi, yüzde 75 ile Rusya, yüzde 65 ile Çin, yüzde 58 ile ABD, yüzde 57 ile Almanya ve yüzde 56 ile Güney Kore takip ediyor. Bu oranın Polonya (yüzde 41), Fransa (yüzde 40), Japonya (yüzde 28) ve Birleşik Krallık’ta (yüzde 26) geçtiğimiz yıla oranla önemli ölçüde düştüğü görülüyor.

‘Kişisel bakım’ boyut değiştiriyor

Araştırmaya göre ‘kişisel bakım’ kavramı artık farklı bir anlam taşımaya başladı. Farklı ekonomik kesimlerden kadınlar güzellik endüstrisinin kendi ihtiyaçlarına bireysel olarak yanıt vermesini bekliyor ve herkese uygun standart bir çözüm anlayışından giderek uzaklaşıyor.

Katılımcıların yüzde 55’ine göre ise güzellik çözümlerinin kişiye özel tasarlanmış olması artık satın alınabilir ve uygun maliyetli olmasından
daha önemli.

Türkiye’deki kadınlar ne düşünüyor?

Kadınların yüzde 89’unun kendini güzel bulduğu Türkiye’de, katılımcıların yüzde 50’si dış kaynaklardan güzel görünme baskısı hissettiğini belirtiyor. 

Türkiye’den araştırmaya katılan kadınların yüzde 43’ü kendilerini mutlu hissetmek için düzenli bakım yaptıklarını belirtirken, yüzde 49’u güzel görünmek ve güzel hissetmek için bu işlemleri uyguladığını söylüyor.

Kadınların yüzde 64’ü, bakımlı ve güzel olmanın kariyerine etkisi olduğunu düşünürken yalnızca yüzde 18’lik kısım iş arkadaşları tarafından çekici bulunmanın önemli olmadığını ve yüzde 21’lik kısım kariyeri için görünümünde bir değişikliğe gitmediğini söylüyor.

Türkiye’de kadınların yüzde 46’sı saçları ve ciltleri için en uygun ürünler konusunda kişisel tavsiyelere güvendiklerini belirtiyor. Yüzde 57’lik bir kesim ise gelecekte tüm güzellik ürünlerinin kendi bireysel ihtiyaçlarına uygun hale getirileceğine inanıyor.

Bu da sektöre ve kadınlara yönelik önemli fırsatların ortaya çıkacağını gösteriyor. Türkiye’de epilasyonda kalıcı sonuçlar bekleyen kadınların oranı yüzde 51 ile dünya ortalamasını ikiye katlıyor.

Philips, bilim insanları, tasarım ve trend uzmanları ile çalışarak inovatif, üstün kaliteli ve kadınların güzellik ritüellerini kolay ve rahat bir şekilde iyileştirecek güzellik araçları sunmaya devam ediyor.

IPL teknolojisine sahip Lumea Ailesi ile tüy sorununa da uzun süreli pürüzsüzlük getiren, güzellik portföyü içerisinde saç bakımından epilatörlere kadar farklı ürün portföyünü sunan Philips; bilim insanları, tasarım ve trend uzmanları ile çalışarak inovatif, üstün kaliteli akıllı çözümler üretiyor.
 

Ekleme Tarihi: 18 Ağu 2016 12:01